Donacije za posredničke organizacije u okviru pristupanja Srbije Evropskoj uniji

EU Resurs centar za civilno društvo u Srbiji raspisuje poziv za Donacije za posredničke organizacije u okviru pristupanja Srbije EU.
donacije

Preuzeto sa sajta Beogradske otvorne škole

Od izabranih organizacija civilnog društva (OCD) se očekuje da rade na jačanju svojih institucionalnih i programskih kapaciteta i da kroz program donacija obezbede podršku za do 10 neformalnih inicijativa.

Program donacija sprovode regionalni EU Resurs centri, a biće izabrano do osam (8) projekata – Novosadska novinarska škola će podržati dva projekta, a Organizacija ENECA i Užički centar za prava deteta po tri projekta.

Rok za prijavu – 31. oktobar 2023. godine.

Organizacije mogu da konkurišu za finansijsku podršku za projekte u maksimalnoj vrednosti do 4.700.000,00 RSD. Period trajanja projekta je deset meseci, od 1. januara do 31. oktobra 2024. godine.

Prijava predloga projekata za Donacije za posredničke organizacije se realizuje isključivo elektronskim putem na mejl regionalnog EU Resurs centra (u Novom Sadu, Nišu i Užicu) koji pokriva okrug u kom je registrovana OCD koja podnosi predlog projekta.

Dodatne informacije se mogu dobiti i na onlajn info sesiji koju će organizovati svaki od regionalnih EU Resurs centara i to u sledećim terminima:

Novosadska novinarska škola – 03. oktobar 2023. 13:00 – 15:00
Užički centar za prava deteta – 04. oktobar 2023. 11:00 – 13:00
Organizacija ENECA – 05. oktobar 2023. 11:00 – 13:00

Poziv se realizuje u okviru projekta „EU Resurs centar za civilno društvo u Srbiji“ koji Beogradska otvorena škola sprovodi u partnerstvu s organizacijama civilnog društva: Novosadska novinarska škola, ENECA, Užički centar za prava deteta, Nova planska praksa, Sigurne staze, Mladi poljoprivrednici Srbije i međunarodnim partnerom, fondacijom Fridrih Ebert (Friedrich Ebert Stiftung). Projekat je podržan od strane Delegacije Evropske unije u Srbiji i biće realizovan u periodu od 2023. do 2026. godine.

Više informacija na sajtu EU Resurs centra za civilno društvo u Srbiji.

PODELITE
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Share

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin