GAI organizuje konferenciju: “Challenges of green art practices”

U sredu, 21. decembra, Green Art Incubator organizuje međunarodnu online konferenciju „Challenges of green art practices“.
GAI

Preuzeto: greenartincubator

Konferencija, koja će se fokusirati na dijalog o mogućnostima zelene transformacije u oblasti pozorišta, filma i vizuelnih umetnosti, održaće se sa početkom od 10 časova, a okupiće vodeće eksperte i profesionalce koji se bave produkcijom umetničkih sadržaja koji u svom narativu i/ili procedurama rada odgovaraju na zahteve prilagođavanja na klimatsku krizu.

Prezentacijom najsavremenijih alata, smernica i primera dobre prakse u svakoj od tematskih oblasti učesnici konferencije biće podstaknuti na promišljanje mogućnosti njihove implementacije u lokalnom kontekstu, kao i na umrežavanje sa predstavnicima različitih sektora u cilju uspostavljanja platforme za dijalog o temama koje se odnose na promovisanje pitanja “zelenih politika” u javnom (kulturnom) diskursu.

Program konferencije obuhvatiće prezentaciju Green Art Incubator jedinstvenih zelenih priručnika za oblasti pozorišta, filma i vizuelnih umetnosti, showcase segment pod nazivom „Green philosphy in practice“ u kome će biti predstavljeni projekti- primeri dobre prakse u svakoj od oblasti, kao i dve panel diskusije- „Visual arts in the framework of climate crisis“ i „Role of theatre for children and youth in green thinking“, koja se organizuje u saradnji sa Udruženjem ASSITEJ Srbija.

Formular za prijavu dostupan je na sledećem , a za detaljnije informacije o programu posetitu našu Facebook i Instragram stranicu.

Realizacija konferencije podržana je od strane Ministarstva kulture RS.

Foto: greenartincubator

PODELITE
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Share

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin