Green Festival – ekološka inicijativa Sarajevo Film Festivala

Sarajevo Film Festival u okviru ekološke inicijative Green Festival uvodi ekološke mere koje imaju za cilj smanjenje negativnog uticaja na životnu sredinu i podizanje svesti o značaju ekološki odgovornog ponašanja.
film

Preuzeto sa sajta Green Art Incubator

U okviru novog programa Environment Day prikazuju se dokumentarni filmovi i održavaju panel diskusije na temu životne sredine i gorućih ekoloških problema.

Publika će 18. augusta na online platformi ondemand.kinomeetingpoint.ba moći da besplatno vidi film I AM GRETA o petnaestogodišnjoj Greti Tunberg, koja poziva na odgovornost i akciju protiv klimatskih promena.

Na panel diskusijama, filmski profesionalci i savetnici za zaštitu životne sredine zagovaraju ekološke politike koje će filmsku industriju učiniti ekološki odgovornijom. Za goste Sarajevo Film Festivala, u saradnji sa Nextbike-om, omogućeno je besplatno korišćenje bicikala za prevoz između festivalskih lokacija, s ciljem da se smanji korišćenje vozila.

Značajno je smanjeno štampanje festivalskih žurnala, kataloga i brošura, a na festivalskim lokacijama omogućeno je razvrstavanje i prikupljanje ambalažnog otpada pod sloganom Recikliraj me. Pokloni mi novi život.

Sarajevo Film Festival podržava i inicijativu Gradovi budućnosti – Sarajevo, koju provode Grad Sarajevo, Opština Centar i UNDP, a čiji je cilj da se prikupi 1.8 tona plastične ambalaže za izgradnju prve autobuske stanice od reciklirane plastike u Sarajevu.

Festival je pozvao publiku i posetioce manifestacije Festival u Centru u Radićevoj ulici da svoju otpadnu plastičnu ambalažu ispravno odlože i usmere na kreiranje novih vrednosti.

PODELITE
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Share

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin