Hollywood Climate Summit – moć poruke i priče

Ove godine se treći put održava Hollywood Climate Summit. U okviru događaja filmska i medijska industrija priključuju se akciji za zaustavljanje klimatskih promena.

Vest preuzeta sa sajta greenartincubator.org

Hollywood Climate Summit je godišnji skup ličnosti koji rade u sferi umetnosti i zabave, a sa ciljem dizanja svesti i doprinosa u klimatskoj krizi.

Fokus ovogodišnjeg događaja je usmeren na storytelling o klimatskim promenama kroz pripovedanje, strategiju i tzv. climate communications, a trajaće od 23. do 26. juna u Los Anđelosu. Ove godine program se organizuje treći put, a moći će besplatno da se prati i onlajn iz celog sveta. Umetnici, kulturni radnici i stvaraoci kulturnih politika preuzimaju deo odgovornosti za kolektivan odnos prema klimatskim promenama. Organizatori navode da svake godine postoji sve više onih koji su zabrinuti zbog klimatskih promena, ali bez ideje odakle da počnu sa aktivnostima, te da im upravo ovakve konferencije i susreti mogu pomoći. Zato je jedna od uporišnih tačaka ovogodišnjeg programa predstavljanje moći storytelling-a, medijskog izveštavanja i poruka.

PODELITE
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Share

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin