Imagine Green Filming: Dvodnevni program posvećen ozelenjavanju filmske industrije

U okviru Austrijskog filmskog festivala, u saradnji sa partnerskim organizacijama- Media Deskom i Green Art Incubator platformom, Austrijski kulturni forum organizuje dvodnevni industry program pod nazivom Imagine Green Filming.
Green Filming

Program će biti usmeren ka istraživanju teme zelene transformacije filmske industrije, oblasti sa najvećim negativnim uticajem na životnu sredinu u kontekstu kulture i kreativnih sektora, a otvoren je za sve profesionalce i studente u polju, kao i za filmske entuzijaste.

Prvog dana programa, u četvrtak 25.04, sa početkom u 18 časova, održaće se panel diskusija Challenges and Practices – Green Transformation in the Film Industry, sa fokusom na promišljanje različitih pristupa u pogledu zelene transformacije polja, kao i izazova i potencijala u njihovoj implementaciji iz perspektive javnih politika, dok je drugi dan, 26.04, sa početkom od 10 časova, rezervisan za industry sesiju Introduction to New Profession: Green Consultant in the Film Industry u okviru koje će biti predstavljeno novo zanimanje zelenih konsultanata u filmskoj industriji i njihove uloge u kontekstu produkcionog procesa.

Sesiju će predvoditi ekspertkinje u ovom polju, predstavnice Austrijske filmske komisije i Austrijskog filmskog instituta – Linn (Dietlind) Rott i Nina Hauser, angažovane u okviru incijative Evergreen Prisma, posvećene pitanju ekološki održivih pristupa u filmskoj produkciji.

Program se realizuje u prostorijama Kulturnog centra Beograda- Dvorani kulturnog centra i galeriji Artget, a svi zainteresovani mogu se prijaviti za učešće putem formulara na sledećem linku.

PODELITE
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Share

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin