Kampanje Sa Svrhom po prvi put proglašavaju ECO i SOCIAL GRAND PRIX

Prvi Festival društveno odogovorne komunikacije Kampanje Sa Svrhom održava se ove godine po treći put, uz novi kvalitet.
kampanje sa svrhom

Inicijator Festivala, udruženje građana „Žute Patalone” spaja dobrobit deteta i pojedinca, a time i društva u celini sa održivim razvojem kao neraskido povezanim i najvažnijim društveno odgovornim zadatkom. „Kampanja koja ponese titulu KAMPANJE SA SVRHOM ostaje kampanja koja je koristila moć komunikacija da dotakne određeni društveni problem vezan za decu ili pojedinca, skrene pažnju javnosti na njega i ponudi moguća rešenja, kao i kampanja koja je direktno uticala na poboljšanje uslova života dece i pojedinca u Srbiji”, kaže Tijana Adamov Ignjatović, osnivačica Festivala.

Tijana Adamov Ignjatović

Ove godine Festival KAMPANJE SA SVRHOM uvodi značajne novine. Kampanje koje su koristile moć komunikacija da osvetle ili reše neki društveni problem moći će da budu prijavljene u dve kategorije: ECO (GREEN) i SOCIAL (YELLOW). Prateći trendove ESG platforme i prateći misiju i viziju Festivala, a neminovno se oslanjajući na Ciljeve održivog razvoja, koje su definisale Ujedinjene nacije, ove dve kategorije pokrivaju sve oblasti društveno odgovornog poslovanja. Festival će po prvi put proglasiti i po 3 najbolje kampanje u obe kategorije, koje će biti ovenčane titulama „KAMPANJE SA SVRHOM ECO GRAND PRIX” i „KAMPANJE SA SVRHOM SOCIAL GRAND PRIX”.

Druga važna novina jeste da će Tim počasnih selektora ove godine ocenjivati kampanje prema uzoru na svetske festivale, što je još jedan korak ka kvalitetu nagrađenih kampanja, koje će služiti kao podsticaj, primer i baza znanja za kreiranje novih društveno odgovornih kampanja. Festival zadržava svoj revijalni karakter uz pojačavanje simboličkog takmičarskog karaktera.

Treća novost je da ćemo imati čast da se Timu počasnih selektora po prvi put priključi međunarodni ekspert. U pitanju je gospodin Ingmar Janson, Strateg za održivost i komunikaciju organizacije „17-Goals” i član Programskom odbora za Održivo liderstvo promene pri „Hyper Island” međunarodnoj obrazovnoj instituciji.

Ingmar Janson

Pored Ingmara, timu počasnih selektora pridružuje se i gospođa Marija Beslać iz Nordeus Fondacije, a to znači da će ove godine o tome koje kampanje će poneti titulu KAMPANJE SA SVRHOM kao i ko će po prvi put poneti titule ECO GRAND PRIX i SOCIAL GRAND PRIX odlučivati tim u kontinuitetu u odnosu na prve dve godine, sa dodatnim pojačanjem:

 1. Sanja Rajačić, Direktor odeljenja za interne komunikacije i društveno odgovorno poslovanje, Banca Intesa Beograd
 2. Maja Vidaković, Izvršni direktor, alliance international media (CorD magazine)
 3. Tijana Koprivica, Direktor održivog poslovanja, Delta holding
 4. Dr Galjina Ognjanov, redovni profesor, Ekonomski fakultet Univerziteta u Beogradu
 5. Tatjana Prokić, Osnivač, Centar za dobrobit porodice Happymamma
 6. Suzana Đorđević, Direktorka, Hemofarm Fondacija
 7. Jelena Šarenac, Direktor korporativnih komunikacija, Henkel Serbia i Henkel Adria
 8. Marko Maršićević, Osnivač, MARSH Creative Production
 9. Sonja Dragojević, Chief Collaboration Designer, New Startegy
 10. Marija Beslać, Direktorka za komunikaciju i partnerstva, Nordeus Fondacija
 11. Dragana Živojnović, urednik, Redakcija ekološkog programa, Obrazovno-naučni program Rts
 12. Marija Mitrović, Direktor za filantropiju i partnerstva, Trag fondacija
 13. Željka Ćirić Jakovljević, Head of Communication, UniCredit Bank Srbija
 14. Ingmar Janson, Sustainability Strategy & Communication @ 17-Goals, Program Steering Board for Sustainability Change Leadership @ Hyper Island
Predsenica žirija je Jelena Šarenac, Direktor korporativnih komunikacija, Henkel Serbia i Henkel Adria.

KAMPANJE SA SVRHOM podstiču kompanije da komunikacione ciljeve usklađuju sa interesima celoga društva jer jedino tako napredujemo. Prepoznajući i nagrađujući kampanje sa svrhom dajemo primer kako je moguće upotrebiti moć komunikacija za ostvarivanje društveno odgovornih ciljeva i ciljeva održivog razvoja.

Festival je nastao inspirisan rečenicom Dr Marije Montesori, reformatorke obrazovanja i borkinje za dečja i ženska prava: “Usmeravanje naših nastojanja za dobrobit čovečanstva znači prvenstveno da to radimo za dete”.

Organizator Festivala ove godine biće novoosnovana CSR agencija „Kampanje sa svrhom” čiji će fokus biti upravo na samom Festivalu, ali i na njegovom edukativnom delu – prolećnom izdanju WARM UP kao i Mozgaonicama za bolji svet, nazvanim simbolično BRAINWORK FOR BETTER WORLD. Ove radionice angažuju međunarodne eksperte i jedinstvene metodologije sa ciljem podsticanja kreiranja što efikasnije društveno odgovorne komunikacije. Pored toga, CSR agencija „KAMPANJE SA SVRHOM” pružaće usluge konsultacija za rastuće potrebe CSR/ESG/Sustainablity agendi kompanija prvenstveno u domenu komunikacija.

U godini maloj jubileja, svečana dodela će se održati kao i do sada na Međunarodni dan deteta, 20. novembra, a Festival će biti raspisan početkom septembra. Pravo učešća će kao i do sada imati pravna lica sa teritorije Srbije, i to marketinške, PR i digitalne agencije, kompanije, organizacije i mediji.

PODELITE
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Share

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin