Konferencija „Potencijali ekološkog zaokreta u kulturi“

Green Art Incubator u saradnji sa SEECult platformom vas poziva na konferenciju „Potencijali ekološkog zaokreta u kulturi“.
Potencijali ekološkog zaokreta u kulturi

Green Art Incubator, u saradnji sa SEECult platformom u petak 24. juna sa početkom od 16 časova, u prostorijama Jugoslovenske kinoteke, organizuje konferenciju „Potencijali ekološkog zaokreta u kulturi“.

Konferencija će okupiti eksperte iz oblasti zaštite životne sredine i profesionalce u kulturi, u cilju uspostavljanja dijaloga o mogućnostima i pravcima tranzicije kulturnih i umetničkih institucija i organizacija na ekološki održivije radne procedure i organizacione filozofije.

Program konferencije obuhvatiće predstavljanje dosadašnjih aktivnosti GAI inicijative, dve panel diskusije- „Zelena transformacija: primeri dobre prakse“, sa predstavnicima organizacija čije su projekti realizovani u skladu sa principima zelene tranzicije i „Kultura i klimatske promene: mogućnosti transformativnih politika“, koja će se fokusirati na promišljanje mogućnosti definisanja i implementacije politika koje će odgovoriti na izazove sa kojima se suočavamo u kontekstu klimatske krize, kao i predstavljanje asocijacije umetnika i istraživača Mustarinda, koja deluje u pravcu promocije ekološke regeneracije društva.

Agenda konferencija dostupna je na linku, dok svi zainteresovani za prisustvo događaju mogu da se prijave putem sledećeg formulara.

PODELITE
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Share

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin