Novogodišnja humanitarna bašta u znaku donacija hrane i čistijeg vazduha

U susret novogodišnjim praznicima, pozivamo vas da budete deo humanitarne novogodišnje čarolije i podržite još jednu Novogodišnju humanitarnu baštu.

Preuzeto: donacije.rs

U susret novogodišnjim praznicima, pozivamo vas da budete deo humanitarne novogodišnje čarolije i podržite još jednu Novogodišnju humanitarnu baštu.

Novogodišnja humanitarna bašta, koja teži da postane tradicionalna društveno odgovorno akcija, se ove godine organizuje drugi put u jedinstvenom ambijentu Botaničke bašte “Jevremovac“, a organizuju je Botanička bašta “Jevremovac” Biološkog fakulteta Univerziteta u Beogradu u saradnji sa Srpskim filantropskim forumom i Koalicijom za dobročinstvo.

Novogodišnja bašta podrazumeva zakup stabala od strane kompanija i organizacija čiji zaposleni/zaposlene potom učestvuju i u kreativnom ukrašavanja stabala. Pored toga, od ove godine Novogodišnja humanitarna bašta pruža priliku i građanima da se uključe i donacijom podrže humane ciljeve Novogodišnje humanitarne bašte.

Kao i prošle godine, polovina prikupljenih sredstava od zakupa stabala biće namenjena Botaničkoj bašti „Jevremovac“ za obnovu biljnog fonda čiji je cilj kompenzacija emisije gasova sa efektom staklene bašte i organizaciju edukativnih programa za posetioce iz ugroženih društvenih kategorija. Druga polovina prikupljenih sredstava biće namenjena za kupovinu paketa hrane za naše najugroženije sugrađane preko Srpskog filantropskog foruma koji je u prethodnih godinu dana zajedno sa Koalicijom za dobročinstvo prikupio 140 tona hrane, tokom kampanje „Spasimo hranu, spasimo humanost“ i prošlogodišnjeg i ovogodišnjeg Nacionalnog dana davanja.

Centralni događaj humanitarne bašte će biti manifestacija i medijski događaj 26. decembra 2022. godine u Botaničkoj bašti „Jevremovac“ na kojoj će uz organizovan prigodan program biti proglašeno najlepše okićeno stablo po glasovima publike. Naime, žiri za odabir najlepše jelke činiće sami posetioci Botaničke bašte „Jevremovac“, kao i publika putem  i  stranica Botaničke bašte. Pozivamo vas da nam se pridružite.

Podržavajući prvu Novogodišnju humanitarnu baštu, sedam donatora – Bambi, JYSK, SGS, OTP banka Srbija, Eurobank Direktna, Privredna komora Srbije i Diplo centar je ukrasilo stabla koja su do sredine januara tekuće godine krasili prostor Botaničke bašte „Jevremovac“ i tom prilikom doniralo gotovo 800.000 dinara.

Od danas pa do sredine janura, Botaničku baštu “Jevremovac” će krasiti pažljivo ukrašeni četinari  i za to veliku zahvalnost dugujemo prijateljima, donatorima i ljudima dobre volje iz sledećih kompanija: Mozzart, Erste banka, Balkan bet, MPC Properties, Coca-Cola HBC Srbija, MC Labor, Elixir Group, Privredna komora Srbije, Imlek i Eurobank Direktna.

Foto: donacije.rs

PODELITE
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Share

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin