Od ideje do realizacije: kako unapređujemo usluge karijernog vođenja i savetovanja u lokalnoj zajednici?

Tim Beogradske otvorene škole, u partnerstvu sa Nacionalnom asocijacijom Kancelarija za mlade održao je trodnevni trening pod nazivom „Karijerno vođenje i savetovanje: standardima do zapošljavanja mladih“

Tekst preuzet sa sajta: bos.rs

Kako bismo unapredili dostupnost usluga karijernog vođenja i savetovanja, neophodno nam je da za to imamo obučene karijerne praktičare koji mogu organizovati usluge tako da one odgovore na potrebe mladih. Uz to, usluge karijernog vođenja i savetovanja moraju biti u skladu sa realnim potrebama svake lokalne zajednice. Sa tom idejom, želeli smo da podržimo karijerne praktičare iz 11 lokalnih zajednica za umrežavanje i buduću saradnju.

Tim Beogradske otvorene škole, u partnerstvu sa Nacionalnom asocijacijom Kancelarija za mlade održao je trodnevni trening pod nazivom „Karijerno vođenje i savetovanje: standardima do zapošljavanja mladih“. Trening je održan u hibridnom formatu, te je prvi deo treninga održan preko ZOOM platforme 23.08., a drugi deo je realizovan 25. i 26.08. u Kaštel Ečkoj.

Trening je bio namenjen pojedincima koji se bave podrškom karijernog razvoja mladih, koji žele da počnu sa realizacijom aktivnosti karijernog vođenja i savetovanja, i koji  žele da prošire svoju mrežu partnera na lokalnom nivou. Fokus treninga bili su standardi usluga karijernog vođenja i savetovanja i njihova primena u praksi karijernih praktičara. Učesnici treninga bili su predstavnici školskih timova za karijerno vođenje i savetovanje, kancelarija za mlade, kao i organizacija civilnog društva koji se bave pitanjima zapošljavanja mladih iz Beograda, Novog Sada, Velike Plane, Stare Pazove, Inđije, Ćuprije, Paraćina, Bačke Palanke Zrenjanina, Sečnja i Leskovca.

Na treningu je oformljeno 6 lokalnih timova koji će u narednom periodu kreirati i sprovoditi aktivnosti karijernog vođenja i savetovanja u svojim lokalnim zajednicama.

Trening je realizovan u okviru projekta “Kvalitetne usluge karijernog vođenja i savetovanja: standardima za bolju zapošljivost mladih” koji se realizuje uz podršku Ministarstva omladine i sporta.

Foto: bos.rs

PODELITE
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Share

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin