Otvoren konkurs za ovogodišnji Green Fest Belgrade

Pogledajte uslove za prijavu na konkurs za ovogodišnji Green Fest Belgrade

Vest preuzeta sa sajta greenartincubator.org

Centar za unapređenje životne sredine i Dom omladine Beograda objavljuju konkurs za prikupljanje filmskih i video radova za učešće u okviru programa Međunarodnog festivala ekološkog filma Green Screen Fest.

Ostvarenja će biti prikazana na 13. Međunarodnom festivalu zelene kulture „Green Fest“, koji će trajati od 21. do 25. novembra 2022. godine.

Filmovi koje organizatori očekuju na festivalu obrađuju sledeće teme: priroda i biodiverzitet, klimatske promene, vazduh i voda, otpad od hrane, održiva moda, cirkularna ekonomija i inovacije, održivi razvoj.

U razmatranje za prikazivanje i nagrade festivala će biti uzeti filmovi snimljeni posle 1. Januara 2019. godine, a konkurs je međunarodnog karaktera. Filmovi će se takmičiti u kategorijama: Najbolji animirani film, Najbolji kratki film, Najbolji film srednjeg metra i Najbolji dugometražni film.

Festival će dodeliti i dve specijalne nagrade za najbolji obrazovni film (Učimo za budućnost) i najinspirativniji film festivala (Pokrenimo budućnost).

Prijave se primaju ISKLJUČIVO putem portala Film Freeway.

Rok za slanje radova je 15. jul 2022, a rezultati zvanične selekcije će biti objavljeni do 15. oktobra 2021. godine, na internet prezentaciji festivala – www.greenfest.rs.

PODELITE
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Share

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin