Otvorene prijave za program za mlade „Odvaži se, jer te se tiče“

Ukoliko imaš između 18 i 30 godina i želiš da se uključiš u procese unapređenja svoje zajednice i društvenih promena kroz pisanje, zagovaranje, aktivizam, politiku, udruživanje, edukaciju ili umetnost  – ovo je prilika za tebe.
društveno delovanje

Preuzeto: yihr.rs

„Odvaži se, jer te se tiče“ je program za mlade lidere i liderke koji će mladima iz Srbije, Bosne i Hercegovina i Crne Gore pomoći da steknu znanja i veštine za stvaranje prostora za društveno delovanje. Prostor za promene, ma koliko one bile, se ne dodeljuje on se kreira i osvaja, prijave za program su otvorene!

Ukoliko imaš između 18 i 30 godina i želiš da se uključiš u procese unapređenja svoje zajednice i društvenih promena kroz pisanje, zagovaranje, aktivizam, politiku, udruživanje, edukaciju ili umetnost  – ovo je prilika za tebe.

Imaš ideje, energiju i želju da se uključiš u procese koji donose promene, ali ne znaš odakle da počneš? Želiš da se baviš temom koja te pokreće? U potrazi si za saveznicima i saveznicama i potrebno ti je da imaš nekog na koga možeš da računaš? Hoćeš da naučiš kako da ideje sprovedeš u delo, kao i da stvaraš i gradiš nešto svoje ili da naučiš kako da to radiš zajedno sa drugima? 

Ukoliko je odgovor na neka od ovih pitanja: da, i želiš da saznaš šta ti sve stoji na raspolaganju i kako to da iskoristiš onda se prijavi na naš program koji će ti pomoći da stekneš nove veštine. 

Zajedno sa VII Academy iz Sarajeva, Inicijativa je kreirala program „Odvaži se: jer te se tiče“  // (“Be Bold: It’s up to you”) koji je namenjen odvažnim mladim ljudima iz Srbije, Crne Gore i Bosne i Hercegovine koji želje da budu aktivni učesnici društvenih promena.

Incijativa veruje da su mladi ljudi ključni faktor u procesu razvoja i unapređenja demokratske kulture, zbog toga želimo da te naučimo kako da svoje ideje sprovedeš u delo uz sticanje praktičnih veština koje će ti pomoći da doprineseš razvoju i unapređenju svoje zajednice.  Tražimo odvažne i odlučne učesnike i učesnice koji će učešćem na programu steći znanja i veštine koje će im omogućiti bolje razumevanje uloge i posla civilnog društva.

Ukupno 40 mladih će dobiti priliku da učestvuje u programu koji počinje 19.februara i traje 6 nedelja. Program  je intenzivan i u hibridnom režimu. Program vode vrhunski stručnjaci, umetnici, nagrađivani aktivisti kao i profesori iz SAD, sa Univerziteta Northeastern i Harvard. Prva, druga, i peta nedelja su online, dok se treće i četvrte nedelje družimo uživo u Beogradu (4 -12.marta, 2023). Inicijativa pokriva sve putne troškove uključujući smeštaj i hranu. 

Neke od stvari koje ti nudimo da naučiš su:

  • Pisanje projekta i projektni menadžment
  • Pisanje i planiranje budžeta
  • Storytelling, komunikacija i promocija
  • Šta je društveni aktivizam, i kako pokrenuti/naparaviti promenu
  • Uloga medija i medijska pismenost

Za vreme programa napisaćeš projekat, te ukoliko bude jedan od najboljih dobićeš finansijsku podršku da ga ostvariš.

Ukoliko želiš da radiš na unapređivanju svog znanju i veština, da se družiš i sarađuješ sa mladima iz Srbije, Crne Gore i Bosne i Hercegovine onda je program “Mladi osvajaju prostor za civilno delovanje” pravi program za tebe! 

Budi promena koju želiš da vidiš u društvu!

Poziv je otvoren do 20. januara za sve mlade od 18 do 30 godine koji dolaze iz Srbije, Crne Gore i Bosne i Hercegovine. 

Ukoliko si zainteresovan/a pošalji nam CV i motivaciono pismo koje treba da sadrži jednostavan opis ideje koja ti je važna (max. 500 reči) na konkurs@yihr.org. 

Program je realizovan uz podršku ambasade Sjedinjenih Američkih Država u okviru BOLD programa. BOLD lideri implementiraju projekte u svojim zajednicama i pružaju podršku jedni drugima u njihovom naporu da naprave pozitivnu promenu. Američka ambasada podržava BOLD lidere nudeći američke obrazovne i kulturne razmene, radionice i obuke, osnovno finansiranje projekata, te angažman i povezivanje sa istomišljenicima.

Foto: yihr.rs

PODELITE
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Share

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin