Podrži štampanje stripa Centra za ženske studije

Centar za ženske studije je već 30 godina mesto sticanja feminističkog znanja, siguran prostor za sve koji žele da se obrazuju i preispituju uspostavljene norme i pravila ponašanja bazirana na podelama rodnih uloga.
feminizam

Preuzeto: donacije.rs

Centar za ženske studije priprema štampanje stripa kojim će se feminističko obrazovanje učiniti zanimljivijim široj publici i dati prostor maštanju o boljem svetu. Kako bi naš strip došao do što većeg broja ljudi potrebna nam je vaša pomoć!

Centar za ženske studije je već 30 godina mesto sticanja feminističkog znanja, siguran prostor za sve koji žele da se obrazuju i preispituju uspostavljene norme i pravila ponašanja bazirana na podelama rodnih uloga. Kroz alternativni feministički program je prošlo više od 5000 studenata i studentkinja koji se i dan danas sastaju, druže i zajedno promišljaju o boljem društvu.

Stripom želimo da prikažemo kako zamišljamo da će svet izgledati u narednih 30 godina i koja će uloga CŽS biti u tome. Zamišljamo budućnost od 2022. do 2052!

U trenutnim okolnostima jačanja desničarskih pokreta i partija ženska prava su na sve većem udaru i postoje realne pretnje da izgubimo sve ono za šta smo se vekovima borile. Ali, jako je važno da ne klonemo duhom! Drugačiji svet je moguć i moramo da dozvolimo sebi da maštamo o boljem društvu, to je prvi korak ka zajedničkom delovanju, a solidarnost se uči jedino kada kolektivno promišljamo i delujemo.

Zato nam je potrebna vaša pomoć da napravimo strip koji će promišljati o budućnosti na način koji je osnažnjujući i koji nam daje motivaciju da nastavimo dalje i zajedno se borimo.

Obrazovanje je važno, a feminističko obrazovanje je nužna iskra za pokretanje promena!

Potrebno je prikupiti 190.000 RSD za izradu i štampanje stripa, a sav iznos koji se prikupi će biti dupliran od strane Trag fondacije sve do iznosa od 350.000 RSD.

Svakome ko donira minimum 1.000 RSD šaljemo pdf verziju stripa, a za donacije preko 3.000 RSD šaljemo štampanu verziju u bilo koje mesto na teritoriji Srbije.

Budžet:

→ Štampanje stripa: 60.000 RSD

→ Dizajn stripa i prelom: 110.000 RSD

→ Lektorisanje i korektura: 20.000 RSD

Štampanje stripa možete podržati uplatom putem platforme Donacije.rs ili direktnom uplatom na račun Centra za ženske studije:

Foto: donacije.rs

PODELITE
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Share

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin