Posetite izložbu „Bukograd“

Кako buka utiče na životnu sredinu? Da li smo sve više zabrinuti zbog posledica koje ostavlja za sobom? Može li jedan likovni rad biti sredstvo da mladi uoče sve veći problem buke? Odgovore na sva ova pitanja dobićete praćenjem projekta pod nazivom Eko(P)ogled.

U sredu, 7. septembra 2022. godine u 19 časova u Centru za kulturu „Vlada Divljan“ (Ulica Mitropolita Petra broj 8). održaće se svečano otvaranje izložbe likovnih radova „Bukograd“.
Petodnevna izložba „Bukograd“ organizuje se u okviru projekta Eko(P)ogled u partnerstvu udruženja Ekogeneza i udruženja Dete – zaštitnik planete, pod pokroviteljstvom Grada Beograda, Sekretarijata za zaštitu životne sredine.

Projekat Eko(P)ogled je nastao u želji da efekti naših prethodnih projekata postanu što dugotrajniji i dalekosežniji. Osnovni cilj projekta Eko(P)ogled je veće uključivanje dece i mladih, ali i šire javnosti u temu koja je ove godine zastupljena na našem projektu. Tema ovogodišnjeg Eko(P)ogleda je buka i kako ona utiče na životnu sredinu.

Osim izložbe, koja je otvorena od 7. do 11. septembra (10-19č) u Centru za kulturu „Vlada Divljan“ (Ulica Mitropolita Petra broj 8), u okviru projekta Eko(P)ogled biće održane i radionice za decu uzrasta od 5 do 15 godina. Deca će kroz oglede, diskusiju i modele moći da nauče koje su naše aktivnosti zaslužne za sve veću buku kao i koje su njene posledice i kako pojedinci mogu da pomognu. Prijave za radionice su otvorene na sajtu ekogeneza.org i dzp.rs.

Foto: Ekogeneza

PODELITE
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Share

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin