Poziv za trening: „Karijerno vođenje i savetovanje: standardima do zapošljavanja mladih“

Beogradska otvorena škola i Nacionalna asocijacija Kancelarija za mlade Vas pozivaju da uzmete učešće u trodnevnom treningu namenjenom predstavnicima školskih timova za karijerno vođenje i savetovanje, kancelarija za mlade, kao i organizacija civilnog društva koji se bave pitanjima zapošljavanja mladih.

Tekst preuzet sa sajta Begoradske otvorene škole

Cilj treninga

Sumiranje različitih nalaza istraživanja u okviru publikacije Evropske mreže politika celoživotnog vođenja pokazalo je da karijerno vođenje i savetovanje (KViS) ima pozitivne efekte u pogledu prevencije nezaposlenosti, smanjenja broja onih koji napuštaju školovanje, uspešne tranzicije sa nižih na više nivoe obrazovanja kao i u pogledu socijalnog uključivanja. Ipak, nedavno objavljeno istraživanje, pokazalo je da 55% mladih navodi da nisu učestvovali u aktivnostima karijernog vođenja i savetovanja. Ovaj procenat, koji je nekoliko godina za redom bio sve manji (2015. je iznosio 81%), u 2020. godini je prvi put u porastu. Sa ciljem unapređivanja kvaliteta i dostupnosti aktivnosti karijernog vođenja i savetovanja koje bi obuhvatilo veći broj mladih u lokalnim zajednicama, želimo da : a) osnažimo i uključimo sve aktere koji pružaju usluge KViS; b) omogućimo povezivanje i zajedničko delovanje ovih aktera u lokalnim zajednicama. Kroz trening „Karijerno vođenje i savetovanje: standardima do zapošljavanja mladih“ cilj je da se pojedinci koje se već bave karijernim savetovanjem ili su zainteresovani za implementaciju ovih aktivnosti podrže u podsticanju karijernog razvoja mladih sa kojima rade, upoznaju se sa standardima usluga karijernog vođenja i savetovanja i izgrade mrežu partnerstava na lokalnom nivou. Sadržaj obuke biće zasnovan na različitim Evropskim i nacionalnim strateškim dokumentima, primerima iz prakse i potrebama prepoznatim od strane različitih aktera.

Kome je trening namenjen?

Trening je namenjen pojedincima koji se bave podrškom karijernog razvoja mladih, žele da počnu sa realizacijom aktivnosti karijernog vođenja i savetovanja, i žele da prošire svoju mrežu partnera na lokalnom nivou, uključujući:

a) predstavnike Kancelarija za mlade (KZM) koji žele da unaprede portfolio usluga unutar KZM,

b) predstavnike organizacija civilnog društva (OCD) koji sprovode programe za mlade i žele da u svoj program rada uvrste ili unaprede usluge KViS,

v) predstavnike školskih timova za KViS koji žele da unaprede svoje kompetencije i dalji rad, kako sa mladima tako i za stvaranje partnerstva sa OCD i KZM u aktivnostima KViS

Gde i kada se održava treninga?

Trening će se održati iz dva dela, u ukupnom trajanju od 3 dana.

Prvi deo će biti održan u online formatu 23.08, u trajanju od 3 sata.

Drugi deo će se održati 25. i 26. avgusta, u Kaštel Ečkoj.

Preliminarnu agendu treninga ćete naći ovde.

Učešće u obuci je besplatno i organizator pokriva sve troškove obuke, kao i smeštaja prevoza za učesnike koji nisu iz grada u kome se održava trening i koji se prijave do naznačenog roka.

Prijava

Rok za prijavu je 17. avgust do 17h. Prijava za učešće na treningu se vrši popunjavanjem upitnika na linku ovde.

Za sva pitanja možete kontaktirati Mariju Milosavljević na imejl adresu (marija.milosavljevic@bos.rs) ili pozivom na broj 064 92 00 568.

*Napomene:

  • Broj mesta na obuci je ograničen, te će projektni tim izvršiti selekciju učesnika. Kriterijum za selekciju biće motivacija učesnika za učešće u obuci, zastupljenost učesnika iz različitih lokalnih zajednica, ali i mogućnost da se kreiraju lokalni timovi u različitim lokalnim zajednicama.
  • Samo jedna osoba može biti predstavnik škole, organizacije ili kancelarije za mlade.
PODELITE
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Share

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin