Predstava „Glasna tišina“

Krajem januara u Narodnom pozorištu u Nišu premijerno je izvedena koreodrama u koprodukciji „Contra Dance Studio-a” i „Teatra benda” pod nazivom „Refleksija”. Mladi i talentovani glumci i plesači su imali priliku da na Niškoj pozornici prikažu nešto malo drugačije od standardnog repertora.
predstava glasna tišina

Preuzeto sa sajta HoćuPozorište

Plesne predstave se u svom izrazu baziraju na koreografiji sa muzikom u kojoj su reči zamenjene pokretima i sa sobom donose prozor u jedan sasvim drugačiji doživljaj. Glumci u ovoj izvedbi pokušavaju da kroz pokret i muziku prikažu poteškoće kroz koje prolazi jedan mladi plesač. Ono što je posebnost ovakvih predstava je prostor koji se ostavlja publici da na jedan savim jedinstven način, kroz sopstveni doživljaj emocija koje se javljaju na sceni, shvati i doživi priču koju glumci i plesači pričaju svojim telima.

Možemo se složiti da je, pored nesumnjivo prijatne atmosfere i taletovane izvedbe, ovo vrlo zahtevan projekat za realizaciju, a za koji je jedna od zaslužnih glavni koreograf Danica Ničić. Muzika je uvek tajni sastojak koji upotpunjuje priču. Pored izvanredne koreografije, publiku je očarao orkestar koje je sve vreme pratio igrokaz.

Koreodrama koja predstavlja borbu jedne mlade osobe sa svetom ali i sa samim sobom, prikazujući i izazovne i teške delove te borbe; ostavlja nam prostora da spoznamo sebe kroz njihov prikaz i postavimo sebi pitanja. Možemo da se složimo da je ljubiteljima pozorišta, posle napornih poslova, možda teških ispita, odlazak u pozorište omiljeni deo dana. Tokom ove večeri, slušajući prijatnu muziku i uživajući u scenskom pokretu, svako od nas je dobio priliku da na trenutak zaustavi zemlju i dobije momenat za sebe. Momenat kad možemo da preispitamo sopstvene borbe, želje i ciljeve. Upoznati sa brzinom današnjice i sistemom koji nas proždire kao kompjuterski podatak, a potom odbaci kao izgužvan papir, svesni smo da su ti momenti dragoceni.

Narodno pozorište Niš je bogatije za još jedan novi pozorišni život. Gledaoci su plesali pogledima i mislima zajedno sa glumcima i plesačima, a potom ih ispratili velikim aplauzom.

PODELITE
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Share

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin