Prvi AI Master Class – Nova era edukacije u oblasti veštačke inteligencije

Veštačka inteligencija transformiše način na koji živimo, radimo i komuniciramo, a razumevanje njenih pravnih i etičkih aspekata postaje imperativ modernog društva.
veštačka inteligencija

Zbog toga Institut za veštačku inteligenciju Srbije zajedno sa Fakultetom organizacionih nauka udružuje snage i sa ponosom najavljuje prvi AI Master Class “Regulisanje veštačke inteligencije: pravni i etički izazovi”.

Ovaj sveobuhvatni program edukacije o regulisanju veštačke inteligencije realizovaće se pod pokroviteljstvom Ministarstva nauke, tehnološkog razvoja i inovacija, Ministarstva informisanja i telekomunikacija i Ministarstva unutrašnje i spoljne trgovine i uz podršku brojnih partnera iz privrede.

Prvi AI Master Class ima za cilj da okupi vodeće stručnjake iz domena veštačke inteligencije, prava i etike koji će zajedno razmotriti aktuelne i buduće izazove u regulisanju veštačke inteligencije. Pored analize trenutnih pravnih okvira, diskusije će se fokusirati i na etičke aspekte primene VI u različitim industrijskim sektorima.

Tokom ove jeseni učesnici će imati priliku da istraže temu veštačke inteligencije, kao i njene pravne i etičke dileme kroz kombinaciju teorijskih i praktičnih sesija. Na interaktivnim predavanjima i radionicama proučavaće se aktuelna pitanja kao što su značaj veštačke inteligencije u biznisu, poslovni modeli zasnovani na analizi podataka, uloga VI u održavanju informacione bezbednosti, sprečavanje diskriminacije u kontekstu veštačke inteligencije, zaštita prava na podatke i značaj otvorenih podataka, itd.

PODELITE
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Share

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin