Socijalno preduzetništvo kao mehanizam podrške

Tim Beogradske otvorene škole održao je trodnevni trening „Socijalno preduzetništvo kao mehanizam podrške za mlade u NEET situaciji“ u Terasi (Španija) od 14. do 16. septembra.
socijalno preduzetništvo

Preuzeto: bos.rs

Zašto preduzetništvo može da predstavlja karijernu opciju za mlade u NEET situaciji? Koje prinicipe rada savetnici treba da uvaže radeći sa mladima koji razmatraju preduzetništvo? Kako mapiramo ključne kompetencije koje su važne ukoliko se odlučimo za preduzetništvo? Ovo su neka od pitanja na koje smo pokušali da damo odgovor.

Tim Beogradske otvorene škole održao je trodnevni trening „Socijalno preduzetništvo kao mehanizam podrške za mlade u NEET situaciji“ u Terasi (Španija) od 14. do 16. septembra. Na treningu su učestvovali predstavnici Privredne komore grada Terase (Španija), organizacija SOS Pulse i AVITEM (Francuska), Nacionalnog omladinskog saveta Severne Makedonije (Makedonija), i Lokalne misije Marseja (Francuska).

Teme treninge obuhvatile su koncept socijalnog preduzetništva u odnosu na klasičan pristup preduzetništvu, izazove i mogućnosti preduzetništva kao karijerne opcije, ključne kompetencije preduzetnika, kao i osnove pristupa u radu sa mladima koji se nalaze u NEET situaciji.

Trening „Socijalno preduzetništvo kao mehanizam podrške za mlade u NEET situaciji“ održan je u sklopu projekta „Jačanje struktura podrške mladima u NEET situaciji u oblasti preduzetništva“ kojim koordinira grupa SOS Pulse iz Francuske, a pored Beogradske otvorene škole, partneri na projektu su i Agencija za održive mediteranske gradove i teritorije (AVITEM, Francuska), Privredna komora grada Terasa (Španija), Lokalna misija Marsej (Francuska), i Nacionalni omladinski savet (Severna Makedonija).

Projekat se sprovodi u okviru Erasmus + programa u periodu od 1.11.2021-1.01.2024

Foto: bos.rs

PODELITE
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Share

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin