Bolje upravljanje otpadom u Petrovcu na Mlavi

U toku su radovi na realizaciji projekta izgradnje transfer stanice sa reciklažnim dvorištem u Petrovcu na Mlavi, koji će unaprediti sistem upravljanja otpadom i kvalitet života građana u ovom delu Srbije, navodi se u saopštenju Vlade.

Tekst preuzet sa sajta: energetskiportal.rs

Projekat u potpunosti finansira Ministarstvo zaštite životne sredine, a transfer stanica će se koristiti za delimičan tretman, skladištenje i pretovar otpada iz četiri opštine – Petrovac na Mlavi, Kučevo, Žagubica i Malo Crniće.

Ministarka zaštite životne sredine Irena Vujović obišla je radove i tom prilikom ukazala na to da je mesecima ranije konsultovana struka o tome šta prvo treba da se uradi kako bi se u ovom regionu unapredio sistem upravljanja čvrstim otpadom.

“Doneta je odluka da se izgradi transfer stanica, koja je preduslov za zatvaranje nesanitarnih deponija, a biće urađena po svetskim standardima”, rekla je Vujović.
Ministarka je istakla da, kada je reč o upravljanju čvrstim otpadom po savremenim standardima u ovom okrugu, vizija i krajnji cilj jeste izgradnja regionalnog i reciklažnog centra u Požarevcu, za koji se trenutno rade projekti.

“Ka regionalnom i reciklažnom centru u Požarevcu će gravitirati lokalne samouprave iz čitavog okruga, među kojima je i Petrovac na Mlavi i zato je transfer stanica važan korak u ovom velikom poslu. U Petrovcu na Mlavi gradićemo i postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda koje će pokrivati potrebe oko 12.000 stanovnika”, naglasila je Vujović.

Foto-Ilustracija: Anaterate na Pixabay

PODELITE
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Share

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin