Globalno zagrevanje verovatno će negativno uticati na snabdevanje hranom u svetu

Globalno zagrevanje verovatno će imati negativan uticaj na snabdevanje hranom u svetu, upozorio je predsednik UN-ove konferencije o dezertifikaciji Alain-Ričard Donvej (Alain-Richard Donway) i dodao da je nedostatak vode postao pretnja poljoprivredi brže nego što se očekivalo.
globalno zagrevanje

Preuzeto sa sajta Biznis

Svet će se verovatno suočiti s velikim poremećajem u snabdevanju hranom mnogo pre nego što temperature porastu za predviđenih 1,5 stepeni Celzijusa, upozorio je Donvej.

Istakao je da se učinci klimatske krize kombinuju s nedostatkom vode i lošom poljoprivrednom praksom, što preti poljoprivredi na globalnom nivou, prenosi SEEbiz, pozivajući se na Guardian.

Donvej, koji je predsedavao prošlogodišnjim samitom UN Cop15 o dezertifikaciji, rekao je da se učinci suše razvijaju brže od očekivanog.

„Klimatske promene su pandemija s kojom se moramo brzo boriti. Pogledajte koliko brzo ide degradacija klime – mislim da ide čak i brže nego što smo predviđali“, rekao je.

Problemi porasta temperatura, toplotnih talasa te intenzivnijih suša i poplava prete sigurnosti hrane u mnogim regionima sveta, upozorio je Donvej.

PODELITE
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Share

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin