Silosi Beograd nova oaza urbanog pčelarstva

U okviru Silosa Beograd u organizaciji Bee Centra uz podršku Nordijske poslovne alijanse razvija se urbano pčelarstvo.

Urbano pčelarstvo nosi sa sobom mnoge benefite. Kao najznačajnije ističe se činjenica da ono pomaže očuvanju pčela koje oprašuju veliki deo poljoprivrednih useva od kojih zavisimo. Osim toga, med koji se dobija putem urbanog pčelarstva, ne razlikuje se u velikoj meri od meda dobijenog iz ruralnih područja. O važnosti pčela detaljnije smo pisali na Svetski dan pčela.

Da u Beogradu ima mesta za urbano pčelarstvo dokazuje i inicijativa Bee Centra koju je podržala Nordijska poslovna alijansa u okviru koje je 31.05. otvoren biznis pčelinjak. Pčelinjak Silosa Beograd se nalazi na obali Dunava na samo 1500 metara od Trga republike. Na lokaciji Silosa već postoji vrt sa više od 700 medonosnih vrsta biljaka koje pčele vole, pa neće morati da idu daleko u potragu za hranom.

Biznis pčelinjak dobio je takav naziv jer su društveno odgovorne kompanije u okviru Nordijske poslovne alijanse odlučile da se staraju o pčelama čija će adresa u buduće biti Silosi na Dunavu. Osim toga cilj je i da se zajedničkim naporima radi na promociji pčelarstva i sprovode konkretne akcije.

U okviru Silosa, zahvaljujući neprofitnoj organizaciji Gaia pokret, razvijaju se programi iz oblasti umetnosti, obrazovanja, rekreativnog sporta i zaštite životne sredine.

Sve informacije o tome kako možete da se priključite i pomognete održavanje biznis pčelinjaka, ali i drugih aktivnosti koje se odvijaju u sklopu Silosa, dostupne su na www.silosi.rs.

PODELITE
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Share

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin