Delez Srbija ponovo „Šampion održivosti“

Kompanija Delez Srbija je u saradnji sa Katedrom za ishranu i botaniku Fakulteta veterinarske medicine u Beogradu razvila i primenila koncept uzgoja i proizvodnje pilećeg mesa bez upotrebe antibiotika, a proizvod je na tržište plasiran početkom 2022.
Delez

Projekat „Piletina bez antibiotika“ najznačajnija inovacija u poslovanju

12.12.2022. – Kompanija Delez Srbija ponovo je dobila potvrdu za svoju posvećenost održivom razvoju, jer joj je drugu godinu zaredom Forum za odgovorno poslovanje uručio priznanje „Šampion održivosti“. U nastojanju da tržištu ponudi zdravu i kvalitetnu hranu, najveći trgovinski lanac je razvio proizvodnju pilećeg mesa bez antibiotika, a taj projekat je ove godine prepoznat kao najznačajniji u oblasti inovacija u poslovanju.

Kompanija Delez Srbija je u saradnji sa Katedrom za ishranu i botaniku Fakulteta veterinarske medicine u Beogradu razvila i primenila koncept uzgoja i proizvodnje pilećeg mesa bez upotrebe antibiotika, a proizvod je na tržište plasiran početkom 2022. Ovaj projekat je nagrađen u okviru podcilja 9.4 Agende Ujedinjenih Nacija održivog razvoja, koja se odnosi na inovacije u poslovanju.

„Srećni smo što je prepoznata naša mislija da svakog dana kupcima pružamo zdrave i kvalitetne proizvode. Ovo je u svakom smislu projekat održivog poslovanja, jer smo zahvaljujući svesrdnoj pomoći naših dugogodišnjih partnera sa Fakulteta veterinarske medicine razvili novi način ishrane živine. Rezultat toga je sveže pileće meso u čijoj proizvodnji i tokom trajanja uzgoja nisu korišćeni antibiotici, ali i redukcija štetnih gasova u procesu proizvodnje“, kaže Nemanja Nenić, rukovodilac kvaliteta, integriteta proizvoda i održivosti u Delez Srbija.

Kompanija Delez Srbija dobila je i priznanje za doniranje hrane najugroženijima, doprinos borbi protiv siromaštva i ostvarenju ciljeva održivog razvoja u 2022. godini, čime je pokazala svoju posvećenost humanitarnim aktivnostima.

Foto: Delez Srbija

PODELITE
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Share

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin