Još jedan uspešno završen projekat kompanije Green Watt Innovations

Green Watt Innovations d.o.o. Beograd, redovni član Udruženja OIE Srbija postavio je i povezao na mrežu solarnu elektranu na krovu hladnjače firme “Frigo Levač” u mestu Prevešt, opština Rekovac nadomak Jagodine.
solarna elektrana

Preuzeto sa sajta Oie

Hladnjača na koju je postavljena solarna elektrana deo je firme koja je lider u  otkupu voća, posrednik u sezonskom i stalnom angažovanju radnika i najveća hladnjača u tom okrugu. Zbog potrebe da njihov proizvod bude dobro sačuvan i adekvatno plasiran, 2011. godine napravljena je prva hladnjača za duboko zamrzavanje. Njihovi klijenti su vodeće kompanije u Evropi u ovoj oblasti, a cilj im  je da u daljem poboljšanju kvaliteta utiču na formiranje brenda “levačke kupine” koja je zastupljena u ovom kraju.

Tokom 2022. godine, u saradnji sa  firmom Green Watt Innovations d.o.o. krenulo se u projekat izgradnje solarne FN elektrane nominalne snage od 157 kWp. Projekat je na obostrano zadovoljstvo uspešno priveden kraju i pušten u rad u krajem maja 2023. godine.

Na ovaj način je firma „Frigo Levač“ instaliranjem ovakvog sistema svom proizvodnom procesu dala ekološku notu, a sa druge strane svoje proizvode učinila konkurentnijim na tržištu.

PODELITE
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Share

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin