Lidl obeležio 150 parking mesta za osobe sa invaliditetom

Tokom maja, juna i jula kompanija Lidl Srbija je brojnim aktivnostima nastavila projekat „Hoćeš da menjamo mesta? Pomeri se s mesta“, koji drugu godinu zaredom sprovodi u saradnji sa Nacionalnom organizacijom osoba sa invaliditetom Srbije – NOOIS.
lidl osobe sa invaliditetom

U cilju podizanja svesti o značaju poštovanja pravila parkiranja vozila osoba sa invaliditetom Lidl je do sada ispred prodavnica širom Srbije dodatnim tablama označio 150 parking mesta ove namene.

Za vreme trajanja projekta „Hoćeš da menjamo mesta? Pomeri se s mesta!“ kompanija Lidl je dodatnim tablama obeležila više od 150 parking mesta namenjenih osobama sa invaliditetom i to ispred 35 Lidl prodavnica širom Srbije. Ukupno, Lidl ispred svih svojih prodavnica trenutno na raspolaganje potrošačima stavlja više od 350 parking mesta namenjenih i označenih za upotrebu osobama sa invaliditetom.

Rešavanje problema nepropisnog parkiranja i podizanje svesti o pravima i potrebama osoba sa invaliditetom za nas je vrlo važan aspekt društveno odgovornog poslovanja, stoga smo vrlo ponosni na rezultate ovog projekta i to što je ova tema postala značajna u javnom govoru i prostoru“, izjavila je Jasmina Šrndić, rukovodilac sektora Korporativne komunikacije u kompaniji Lidl Srbija.

lidl osobe sa invaliditetom

U sklopu projekta „Hoćeš da menjamo mesta? Pomeri se s mesta!“ Lidl je nastavio i akcije postavljanja obaveštajnog materijala na nepropisno parkirane automobile na Lidlovim parkinzima, angažovan je „putujući razglas“ koji je ispred pojedinih prodavnica obaveštavao nepropisno parkirane automobile da svoj auto parkiraju na adekvatno mesto, a poziv na savesno parkiranje građanima je upućen i putem edukativnog videa, koji je brzo postao popularan na društvenim mrežama, a čiji su promoteri poznati TV i radio voditelj Dragan Ilić i novinarka i influenserka Branislava Antović.  

Na poziv kompanije Lidl Srbija akcija „blokade“ parkinga od strane osoba sa invaliditetom ispred jedne Lidl prodavnice u Beogradu, takođe je privukla značajnu pažnju prolaznika i potrošača. Na simboličan način javnosti je prikazan značaj adekvatnog parkiranja u odnosu na mesta namenjena osobama sa invaliditetom i neophodnost poštovanja tuđih prava i potreba.

Ovim projektom Lidl nastavlja da apeluje na širu javnost, sugrađane i potrošače u svojim objektima da poštuju pravila parkiranja na mestima označenim za osobe sa invaliditetom, koja su zbog svoje širine i blizine ulazu namenjena onima kojima su baš takva parking mesta potrebna.

„Hoćeš da menjamo mesta? Pomeri se s mesta!“

PODELITE
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Share

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin