Održivost kroz izdržljivost: Kompanija Samsung donosi 20-godišnju garanciju na ključne komponente većine kućnih uređaja

Kompanija Samsung predstavila je ranije ove godine svoju viziju održivih rešenja za dom na konceptu Bespoke uređaja koji se prilagođavaju korisnicima i pružaju efikasna rešenja u skladu s njihovim životnim navikama.

Tekst preuzet sa sajta: advertiser-serbia

Koncept uključuje smanjenje otpada produženjem životnog ciklusa Samsung kućnih uređaja kroz pouzdanost, jer česta zamena uređaja proizvodi fizički otpad i troši vreme i energiju. Samsung kontinuirano ulaže velike napore u smanjenje tog otpada razvojem održivih rešenja zasnovanim na izdržljivosti, pa su tako svojim korisnicima osigurali 20-godišnju garanciju(1) na digitalne inverterske motore(2) i kompresore.

Investiranje u kvalitet

Samsung je posvećen pružanju visokokvalitetnih, izdržljivih kućnih uređaja koji poboljšavaju kvalitet života korisnika u domu, a uz uvođenje 20-godišnje garancije na ključne komponente većine svojih uređaja, napravili su još jedan veliki korak napred. U početku, pružali su 10 godina garancije za Evropu i SAD, dok ovo povećanje na 20 godina garancije odražava poverenje i predanost kompanije.

Ova opredeljenost kompanije Samsung započela je istraživanjem i razvojem. Nakon decenije kontinuiranog ulaganja, Samsung je sada u mogućnosti da svojim korisnicima ponudi uređaje koji spajaju najnaprednije tehnologiju sa sjajnim dizajnom, dok istovremeno poboljšavaju celokupno životno iskustvo korisnika. Upravo tome svedoče i najnoviji Samsung uređaji.

Od frižidera do mašine za veš, svaki Samsung uređaj prolazi kroz striktnu fazu provere kvaliteta tokom koje se uređaji temeljno testiraju kako bi se osigurao njihov ispravan i dugogodišnji rad. Ovaj detaljan proces ispitivanja jedan je od ključnih razloga zašto su Samsung uređaji prepoznati po svom kvalitetu, a naročito Samsung tehnologija digitalnog invertera (DIT).

Izdržljivost proizašla iz decenija inovacija

Tehnologija digitalnog invertera je ključna komponenta kućnih uređaja. Izgrađen na osnovu više od 25 godina istraživanja i razvoja, DIT utiče na sve – od energetske efikasnosti, performansi pa sve do izdržljivosti uređaja poput frižidera i mašine za veš. Kao takva, zaštita integriteta ove važne komponente s 20-godišnjom garancijom produžava razdoblje korišćenja uređaja, smanjuje otpad koji šteti okolini, a korisnicima pruža potpunu bezbrižnost.

U mašinama za veš, DIT dolazi u obliku digitalnog inverterskog motora (DIM) koji se koristi za okretanje i pulsiranje bubnja mašine tokom ciklusa pranja veša. Desetine brojnih Samsung istraživanja i stručni inženjering označava da su Samsung DIM napredniji u nekoliko aspekata kada se upoređuju s onim motorima koji se nalaze u tradicionalnim mašinama za veš.

Samsung digitalni invertori pružaju veću preciznost i snagu, dok proizvode znatno manju buku i vibracije(3). Za korisnike, poboljšana preciznost i snaga znači brže i efikasnije pranje veša, a smanjena buka i vibracije omogućavaju pranje veša bilo kada, danju ili noću, bez brige o ometanju drugih članova domaćinstva. Impresivan, stabilan i neprimetan rad tehnologije digitalnog invertera čini Samsung mašine za veš izdržljivijima tokom vremena, smanjujući štetu koja je uzrokovana intenzivnom upotrebom uređaja.

U frižiderima, tehnologija digitalnog invertera nalazi se u obliku digitalnih inverterskih kompresora (DIC) koji deluju kao srce uređaja, cirkulišući hladan vazduh kroz odeljke. Za razliku od onih standardnih mogućnosti da se samo uključuju i isključuju, Samsung DIC uz pomoć veštačke inteligencije prilagođava svoju snagu u zavisnosti od okruženja.

U praksi to znači da frižideri rade na višim postavkama snage tokom vremena velike upotrebe, kao što je to tokom dana, ali i na smanjenim postavkama snage kada je u pitanju niska upotreba – tokom noći te tako štede energiju. Pametan i efikasan, DIC takođe svoju snagu može prilagođavati postupnim pomicanjem postavki zbog dodatne uštede energije, ali i produženja životnog ciklusa frižidera smanjenjem ciklusa uključivanja i isključivanja.

Bez obzira na to kako se koriste, Samsung inverterske tehnologije izdvajaju se po svojoj priznatoj izdržljivosti. Obe tehnologije digitalnog invertera u frižiderima i mašinama za veš sertifikovao(4) je tim inženjera Verband Deutscher Elektrotechniker (VDE), nezavisnog instituta za ispitivanje. Reč je o institutu koji je osnovan 1893. godine, a poznat je po svojim visokim standardima. Nakon više od 4000 ciklusa testiranja, Samsung mašina za veš s tehnologijom digitalnog invertera dobila je VDE oznaku koja označava sigurnost i kvalitet.

Primenom garancije na Samsung tehnologiju digitalnog invertera, kompanija se obavezuje da će svojim korisnicima pružati dodatne vrednosti u nadolazećim godinama. Ovim obećanjem, kompanija Samsung naglasila je svoju predanost što znači da će, delovi potrebni za održavanje i servisiranje DIT komponente biti dostupni 20 godina. Tako korisnici mogu biti sigurni i bezbrižni jer će Samsung servis imati sve uređaje i komponente kada im zatrebaju.

Stvaranje dugoročnih rešenja za svakodnevnu održivost

Kompanija Samsung veruje da prava održivost počinje od doma jer male svakodnevne odluke mogu da imaju veliki, pozitivan uticaj na našu planetu. S inovativnim rešenjima ugrađenim u kućne uređaje i 20-godišnjom garancijom, Samsung nastavlja da istražuje i razvija održiva rešenja za svaku kuću.

(1) 20-godišnja garancija odnosi se samo na inverterske motore i kompresore u frižiderima, mašinama za pranje i sušenje veša koje se prodaju u Evropi počevši od jula 2022.

(2) 20-godišnja garancija na tehnologiju digitalnog invertera (motor/kompresor) odnosi se samo na frižidere i mašine za pranje i sušenje veša proizvođača Samsung i kooperantskih proizvođača.

(3) Uopšteno, nivo smanjenja buke je 5dBA i 3dBA za cikluse pranja i centrifugiranja. Podaci se temelje na ERP oznaci, F500 8 kg 1400 o/min WF80F5E5P4W s digitalnim inverterskim motorom i Vistula 8 kg 1400 o/min WF1804WPC s univerzalnim motorom.

(4) Sertifikovalo Udruženje za električne, elektroničke i informacijske tehnologije u Nemačkoj (Verband Deutscher Elektrotechniker – VDE). Stvarni životni vek može varirati u zavisnosti od okolnosti upotrebe. VDE sertifikat dodeljen je samo određenim modelima Samsung frižidera.

###
O kompaniji Samsung Electronics Co., Ltd.

Samsung inspiriše svet i oblikuje budućnost transformišućim idejama i tehnologijama. Kompanija redefiniše svet televizora, pametnih telefona, nosivih uređaja, tableta, digitalnih uređaja, mrežnih sistema i memorije, LSI sistema, livenih i LED rešenja. Za najnovije vesti posetite Samsung Newsroom na adresi news.samsung.com.

Foto: advertiser-serbia

PODELITE
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Share

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin