Osigurajmo život planete Zemlje

Novi paket GreenLife životnog osiguranja kompanije Merkur osiguranje pomaže i u očuvanju planete.
GreenLife

Planeta Zemlja nije usamljena u vasioni, ali je jedino mesto za koje mi, sa svojim trenutnim nivoom nauke, znamo da je pogodno za život. Kolevka života, koji se razvija već skoro 4 milijarde godina, imala je svoje uspone i padove, velika izumiranja i periode bujanja novih oblika života. Ipak, ni jednom u tom periodu, zbog istog uzroka na samoj planeti, nije postojala istovremena mogućnost i da život na planeti nestane, ali i da nastavi da buja u svoj svojoj punoći i lepoti.

Misli globalno, deluj lokalno!

Pošto je odgovor na gornja dva pitanja dosta lak, ostaje nam da se zapitamo šta možemo da uradimo da stvari krenu u pravom smeru. Verovatno je najbolje da krenemo prateći ideju čuvenog škotskog biologa i filantropa, Patrika Gedesa, koji ju je pre više od 100 godina objasnio u svojoj knjizi Gradovi u evoluciji, a koja glasi: Misli globalno, deluj lokalno!

GreenLife – jedinstveni paket životnog osiguranja

Iz tog razloga je Merkur osiguranje u martu ove godine lansiralo svoj paket GreenLife životnog osiguranja. U Merkuru sa ponosom ističu jedinstvenost ovog paketa po jednom aspektu: paket je vezan za jedinice investicionih fondova, tri fonda u ovom slučaju, ali fondovi su u potpunosti “zeleni”, odnosno usklađeni sa ESG (enviroment, social governance) standardima i standardima održivog poslovanja. Time je GreenLife jedinstveni paket životnog osiguranja na tržištu Srbije, koji se pored osiguranja života korisnika paketa, brine i za održanje životne sredine i održivog razvoja Zemlje.

“Osiguraj život planete Zemlje”

U novembru ove godine Merkur osiguranje je pokrenulo kampanju “Osiguraj život planete Zemlje“, kojom su želeli da skrenu pažnju na sve veću potrebu da se razmišlja o zaštiti životne sredine, održivom razvoju i upravljanju resursima u skladu sa ESG standardima.  

U kompaniji Merkur pozivaju sve zainteresovane građane koji žele da kupovinom polise životnog osiguranja vezane za tzv. zelene fondove doprinesu očuvanju životne sredine, da im se jave direktno i dobiju sve potrebne informacije. Više detalja pogledajte na GreenLife stranici.

Imajte uvek na umu da imamo samo jednu planetu Zemlju, na kojoj je nastao i postoji život. Zato i moramo da je čuvamo – jer mi smo čudo života.

Foto: Merkur osiguranje

PODELITE
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Share

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin