Pernod Ricard promoviše cirkularno poslovanje tokom 12. dana odgovornosti

Kompanija Pernod Ricard je dvanaesti put, na globalnom nivou sprovela inicijativu „Dan odgovornosti",  kada se preko 20.000 zaposlenih širom sveta angažuje s ciljem podizanja svesti o značaju održivog razvoja i društveno odgovornog poslovanja.
Pernod Ricard

Zaposleni u kompaniji Pernod Ricard u Srbiji ovaj dan su posvetili učestvovanju u aktivnostima koje doprinose očuvanju prirodnih resursa, smanjenju otpada i reciklaži.

U okviru Zero Waste Cooking radionice, koja je realizovana u saradnji sa Belgrade Kitchen Party,  zaposleni i novinari pripremali su jedinstvena jela koristeći lokalne i sezonske proizvode, smanjujući otpad tako što su upotrebljeni svi delovi namirnica. Na taj način podstiče se odgovornost prema prirodnim resursima i promovišu održive prakse u kulinarstvu. U okviru druge radionice gostima je predstavljena inovativna inicijativa koju je na globalnom nivou lansirao Pernod Ricard – The Bar World of Tomorrow, prvi i besplatan program vezan za održivo i odgovorno barsko poslovanje. Obuka se fokusira na relevantna i praktična učenja – od nabavke svežih sastojaka i upravljanja otpadom do uštede vode i dobrobiti osoblja, i organizovana je u saradnji sa lokalnim partnerima Bartenders 710.

U skladu sa mapom puta za održivost i odgovornost Pernod Ricard-a „Good Times from a Good Place“, zaposleni u kompaniji angažuju se u aktivnostima koje su usmerene na poboljšanje kvaliteta života u lokalnoj zajednici. Ove godine, fokus naših aktivnosti je na promociji cirkularnog poslovanja kroz smanjenje otpada i reciklažu, a posebno nam je zadovoljstvo što su nam se u tome priključili predstavnici lokalne zajednice i predstavnici medija. Naš cilj je da svojim delovanjem pošaljemo poruku o značaju očuvanja prirodnih resursa, promovišemo održivi razvoj i podstaknemo građane na kreativna rešenja u cilju smanjenja otpada i stvaranja čistije životne sredine za buduće generacije”, izjavio je Vladimir Pavlović, direktor Pernod Ricard Srbija.

Na globalnom nivou ove godine timovi Pernod Ricarda fokusirali su se na cirkularno poslovanje kao deo vrednosti Grupe i saradnju sa lokalnim zajednicama kroz veliki broj lokalnih aktivnosti, u cilju očuvanja prirodnih resursa i smanjenja otpada, što je ključni strateški fokus Grupe.

Maria Pia De Caro, izvršna potpredsednica za integrisane operacije i održivost Pernod Ricard-a, rekla je: „Svakog dana impresionira me posvećenost, kreativnost i zalaganje naših zaposlenih u osmišljavanju novih načina za proizvodnju, pakovanje i transport naših brendova. Ovaj Dan odgovornosti predstavlja izazov da smanjimo resurse koje koristimo i otpad koji stvaramo u okviru našeg poslovanja. Fantastično je videti naše zaposlene kako sarađuju sa različitim udruženjima i organizacijama, kako bi istražili nove mogućnosti da promovišemo cirkularnost, ne samo u našem poslovanju, već i u lokalnoj zajednici“.

KompanijaPernod Ricard će u okviru incijative „Dan odgovornosti” nastaviti da podstiče zaposlene da pametnim i kreativnim rešenjima doprinose zaštiti životne sredine kako bi svet učinili boljim mestom za život. 

Otkrijte sve Pernod Ricard aktivnosti širom sveta na našoj interaktivnoj mapi:

https://www.google.com/maps/d/edit?mid=1fxVtTRQlYI1lRHNXIrLCznfaXB4KGuI&ll=49.6514602686331%2C19.96156792817436&z=4

PODELITE
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Share

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin