Poslovni sektor ovog proleća podržava zdravstvo, zaštitu okoline i najmlađe članove zajednice

Društveno odgovorne kompanije širom regiona, svakodnevno podržavaju svoje zajednice, odgovaraju na različite potrebe i doprinose rešavanju važnih pitanja.
poslovni sektor zaštita životne sredine

Preuzeto sa sajta GivingBalkans

Ono što je takođe važno u celoj toj priči jeste to što se poslovni sektor u velikoj meri okreće dugoročnim donacijama i projektima od strateškog značaja za zajednicu u kojoj posluje.

U nastavku teksta čitajte o društveno odgovornim akcijama kroz koje su kompanije u regionu podržale zdravstvo, obrazovanje, zaštitu životne sredine i najmlađe članove svojih zajednica.

Donacija od preko milion denara za Kliniku za radioterapiju i onkologiju u Skoplju

Kompanija Dm Drogerie Markt donirala je vise od milion denara u medicinskoj opremi i aparatima za poboljšanje uslova rada na odeljenju ginekologije JZU Univerzitetske klinike za radioterapiju i onkologiju u Skoplju, saopšteno je iz ove kompanije.

Nabavkom dva stola za ginekološke preglede, dve stolice za pregled i sterilizatora za medicinsku opremu, kako se ističe u saopštenju, kompanija je još jednom dokazala posvećenost stvaranju boljih uslova za negu i održavanje zdravlja žena.

Dm je prošle godine donirao više od 1,6 miliona denara za pet ginekološko-akušerskih klinika širom zemlje. Kompanija je kroz ove donacije pružila podršku porodiljama, a ova pomoć je značila i poboljšanje uslova za novorođenčad, kao i za porodilje nakon porođaja, ističu iz kompanije.

Telemach donirao sto sadnica za šetalište u Herceg Novom

Deo Šetališta pet Danica u Herceg Novom od pre nekoliko dana je bogatiji za novih 100 sadnica koje je gradu donirala kompanija Telemach.

Sadnja je organizovana simbolično na 21. mart Svetski dan šume, drveća i sadnje, u saradnji sa Opštinom Herceg Novi i lokalnim Zelenilom u okviru Komunalno stambenog preduzeća.

Nakon Podgorice, Pljevalja, Bara i Bijelog Polja, Herceg Novi je peti grad kojem je Telemach donirao sadnice.

Sa preko 1.100 sadnica učinili smo pet gradova u sve tri regije Crne Gore zelenijim i pristupačnijim za odmor.

Nastavljamo da, konkretnim doprinosom, budemo partner lokalnim zajednicima i da, kroz svakodnevno poslovanje, ukazujemo koliko je važno da stvaramo preduslove za zeleniju budućnost, rekla je ovim povodom Slobodanka Nikolić, rukovoditeljka sektora za razvoj proizvoda i komunikacije kompanije Telemach.

Kompanija JYSK uručila vrednu donaciju vrtiću Bubamara

Međunarodni maloprodajni lanac JYSK uručio je vrtiću Bubamara, PU Poletarac iz Nove Pazove donaciju u vidu opreme za igru kojom su uređene igraonice. Tim povodom, najavljeno je i otvaranje JYSK prodavnice u ovom naselju.

Svesni odgovornosti koju imamo, kao kompanija uvek nastojimo da pomognemo onima kojima je to najpotrebnije. Dolaskom u Novu Pazovu, pored otvaranja novih radnih mesta, želimo da doprinesemo lokalnoj zajednici i poboljšamo uslove boravka dece i ostalih korisnika u vrtiću i ulepšamo njihove dane, istakao je Ivan Vančić, District manager kompanije JYSK.

Fleks Credit najveći korporativni donator SOS Dečijeg sela za 2022. godinu

Kompanija Fleks Credit je prepoznata kao najveći korporativni donator SOS Dečijeg sela u Severnoj Makedoniji za 2022. godinu.

Fleks Credit je prošle godine donirao SOS Dečijem selu novac koji je bio namenjen za proslavu rođendana kompanije, organizovao Juniorski piknik na kome su se deca zaposlenih u kompaniji družila sa decom iz SOS Dečijeg sela, učestvovao kao sponzor humanitarnog novogodišnjeg koncerta i podelio paketiće svoj deci o kojoj brine SOS Dečije selo u Severnoj Makedoniji.

Iz kompanije Fleks Credit kažu da žele da budu podstrek i drugim kompanijama da se pridruže ovakvim inicijativama, jer je to jedini način da se stvori društvo koje funkcioniše kao jedna porodica.

Kroz zajedničku kampanju Mastercarda i SOS Dječijih sela BiH ostvaren rast online donacija

Kompanija Mastercard u saradnji sa humanitarnom organizacijom SOS Dječija sela BiH, realizovala je kampanju Prijateljstvo je da traje, koja je uspešno završena krajem februara.

Tokom dva meseca trajanje kampanje zabeležen je rast ukupnog broja donacija od 68%, a uz pomoć Mastercarda broj novih donatora, odnosno broj prvih transakcija je porastao za 106%, u poređenju sa istim periodom prošle godine. Naime, u cilju povećanja dugoročnih donacija, Mastercard je stavio ključne prednosti digitalnih tehnologija i digitalnih plaćanja u funkciju dobročinstva i filantropije, te je tokom promotivnog perioda svaku prvu pojedinačnu donaciju uplaćenu kroz online platformu uvećao za isti iznos.

Mastercard i organizacija SOS Dječija sela BiH ističu važnost podizanja svesti o donatorstvu, kao i o bitnosti pružanja kontinuirane podrške onima kojima je pomoć najpotrebnija.

DA ŠUME BUDE VIŠE! Da se lepše diše!

Dvorište Osnovne škola „Miodrag Milovanović Lune“ u Karanu, bogatije je za više sadnica hrasta i jasena. Organizator akcije pošumljavanja je SBB fondacija, koja će u više osnovnih škola Srbije zasaditi oko 1.300 sadnica javora, hrasta lužnjaka, graba, belog jasena, mleča i raznog voća.

Pozivamo sve gradove, opštine i organizacije koje imaju kapaciteta da posade hiljadu i više košarastih vrba da se prijave na: mailtim@neprljajnemasizgovor.rs kako bi dobili sadnice na poklon i tako doprineli svojoj okolini, navedeno je u saopštenju SBB fondacije.

Inače, kompanija SBB praktikuje da redovno organizauje i druge akcije, poput pošumljavanja, ali i uređenja gradova i školskih prostora.

PODELITE
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Share

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin