Predstavljen prvi KitKat od kakaa sa porodičnih poljoprivrednih farmi

Nestlé je predstavio prvu KitKat čokoladu napravljenu od kakaa dobijenog sa porodičnih poljoprivrednih domaćinstava na Obali Slonovače, uključenih u Nestlé Income Accelerator.
kitkat od kakaa sa odrzivih poljoprivrednih farmi

Preuzeto sa sajta Advertiser Serbia

Ova KitKat čokolada je deo programa Nestlé Income Accelerator koji podstiče porodice uzgajivače kakaovca na upisivanje dece u školu, primenjivanje dobre poljoprivredne prakse, bavljenje agrošumarstvom i diversifikaciju izvora prihoda.

Nestlé je predstavio prvu KitKat čokoladu napravljenu od kakaa dobijenog sa porodičnih poljoprivrednih domaćinstava na Obali Slonovače, uključenih u Nestlé Income Accelerator. Program ima za cilj da poveže potrošače sa poljoprivrednicima u Nestlé programu i podigne svest o održivosti kakaa koji se koristi u pomenutim čokoladama.

Program je pokrenut u januaru 2022. kako bi doprineo smanjenju jaza u prihodima porodica koje uzgajaju kakao, a istovremeno smanjio rizik od dečijeg rada. Istovremeno, ovaj program nastoji da unapredi prakse bolje poljoprivrede i promoviše rodnu ravnopravnost, osnažujući žene kao nosioce pozitivnih promena. Porodice uzgajivača kakaa se podstiču da upisuju svoju decu u školu, primenjuju dobre poljoprivredne prakse, bave se agrošumarstvom i diversifikuju izvore porodičnih prihoda.

Do 2030. cilj je dostići 160.000 porodica koje uzgajaju kakao u globalnom Nestlé lancu snabdevanja

Do sada je podržano više od 10.000 porodica na Obali Slonovače i napravljeni su planovi za proširenje na Ganu ove godine kako bi program obuhvatio ukupno 30.000 porodica. Do 2030. cilj je dostići 160.000 porodica koje uzgajaju kakao u globalnom Nestle lancu snabdevanja, kako bi se postigao najveći mogući pozitivan uticaj.

KitKat kontinuirano prihvata inovacije, fokusirane oko dobro poznatog slogana ‘Odmori se, uzmi KitKat’. Danas je jedan od njih oživeo kroz inicijativu ‘Pauza za dobro’, koja uzgajivače kakaa stavlja u centar proizvoda kroz naš program“, ističe Corinne Gabler, šef odeljenja slatkiša i sladoleda u kompaniji Nestlé. „KitKat čokolada je najbolji pokazatelj naših napora da pozitivno utičemo na zajednicu porodica koje uzgajaju kakaovac.

Nestlé je sarađivao sa različitim partnerima i dobavljačima na transformaciji sopstvenih globalnih izvora zrna kakaovca i postizanju pune praćenosti kakao zrna dobijenih iz ovog programa. To znači da se može pratiti ceo put zrna kakaovca – od porekla do fabrike, dok su ona fizički odvojena od drugih izvora zrna kakaovca.

Do sredine 2024. Nestle planira da koristi odvojeni kakao puter za KitKat čokoladu u Evropi, sa planovima da se proširi na druge regione u narednim godinama.

Nestlé ovim Programom potvrđuje svoju društvenu odgovornost, obezbeđujući povoljne uslove za proizvođače kakaovca i prihode koji im omogućavaju da zaštite i obrazuju svoju decu. Kontinuirano tražimo načine da implementiramo održive sastojke u Nestlé proizvode, a ovaj program je samo jedan od ključnih koraka ka održivijoj budućnosti za sve nas“, rekao je Laurentiu Florin Dimitriu, generalni direktor Nestléa za Hrvatsku, Sloveniju i Bosnu i Hercegovinu.

KitKat čokolada od kakaa dobijena iz ovog programa dostupna je u prodavnicama od januara 2024. godine u 27 evropskih zemalja.

Foto: KitKat

PODELITE
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Share

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin