Sitnim koracima do zdravijeg vazduha u Beogradu

Kuriska služba RUSH Delivery dostavlja biciklima umesto automobilima ili kombijima.
vazduh

Prema aplikacijama koje prate kvalitet vazduha. naš Beograd je prethodnih nedelja bio uvek negde pri vrhu na listi najzagađenijih gradova u svetu. Razloga za ovakvu situaciju ima dosta, a jedan od njih, iako ne primarni, je saobraćaj.  Kada su u pitanju PM čestice u vazduhu, procenjuje se da saobraćaj u Srbiji čini oko 6-7% u odnosu na ukupne emisije. 

Jedna od alternativa za smanjenje izduvnih gasova i gužvi jeste svakako i bicikl koji sa sobom nosi i druge benefite.  Jeste li znali da odabir bicikla umesto automobila samo jednom dnevno smanjuje emisiju ugljenika iz transporta za 67%

Ovaj maleni dvotočkaš čarobno deluje na karbonski otisak, pokazalo je istraživanje podataka o putovanju na posao od više od 3.800 ljudi u sedam gradova.  Šta to znači? Odabir bicikla umesto automobila samo jednom dnevno smanjuje emisiju ugljenika iz transporta za 67%, prema istraživanju koje je vodio Univerzitet u Oksford.

Dakle, ako bi 10% stanovništva zamenilo jedno putovanje automobilom svakog dana putovanjem biciklom, očekivano smanjenje emisije iz transporta moglo bi dostići čak 10% , prema ovoj studiji.

RUSH Delivery – najbrža EKOLOŠKA dostava u Beogradu

Od sada u Beogradu možete da angažujete ekološku kurirsku službu, prvu takve vrste kod nas. U pitanju je Rush Delivery koji za dostavu koristi C02 neutralne električne bicikle, čime se doprinosi smanjenju izduvnih gasova i zaštiti životne sredine u gradovim. Usluga je trenutno dostupna samo za poslovne klijente. Ono po čemu je ova zelena dostava inovativna jeste i dostava za samo 30 minuta.

Rush Delivery planira i dalje da se razvija u održivom pravcu, koristeći inovativna i ekološka rešenja za vozila za dostavu. Tako će deo vozila uskoro činiti bicikla koja pokreće baterija sa solarnim punjenjem.

Sa ekološkim osvešćivanjem, kome svi prisustvujemo, današnji potrošači polako počinju sve više da preferiraju prodavce, usluge i brendove koji rade na smanjenju negativnih uticaja na životnu sredinu, a tu svoje mesto ima i zelena logistika je više postaje sve veći imperativ. Prema izveštaju kompanije IBM Research Insights, 57% potrošača je spremno da promeni svoje navike kupovine putem e-trgovine kako bi pomoglo u smanjenju uticaja na životnu sredinu.

Sledeći put kada vam je za službene potrebe neophodna kurirska služba razmotrite ovu ekološku opciju, a nama ostaje da se nadamo da će uskoro ovakva brza zelena vrsta dostave postati dostupna i za pojedince.  

Foto: Rush Delivery

Novembar gallery
PODELITE
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Share

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin