Daj pedalu raku

Pozivamo vas da učestvujete u biciklističkoj vožnji podrške ženama obolelim od raka dojke koju organizuje Ženski centar „Milica“.
Daj pedalu raku

Povodom obeležavanja Meseca borbe protiv raka dojke, Ženski centar „Milica“ tradicionalno 8. godinu za redom pod institucionalnim pokroviteljstvom Ministarstva zdravlja RS, Ministarstva omladine i sporta RS i podrškom Instituta za javno zdravlje “Dr Milan Jovanović Batut” organizuje Kampanju “Daj pedalu raku-region”.

Reč je o biciklističkoj vožnji podrške ženama obolelim od raka dojke koja se ove godine organizuje u više od 30 gradova Srbije, Hrvatske i Slovenije sa centralnom manifestacijom u Beogradu na platou ispred TC Ušće.

Ovom izuzetno značajnom kampanjom svi zajedno skrenućemo pažnju na važnost redovnih pregleda i samopregleda, promovišući zdrave stilove života, među kojima je i biciklizam idealni sport za žene kako u slučaju prevencije tako i rehabilitacije kod žena operisanih od karcinoma dojke, koje su zbog smanjene funkcije ruke ograničene izborom sporta.

U cilju povezivanja čitave zajednice pozivamo vas da se uz prisustvo porodice, prijatelja, koleginica, kolega priključite ovom događaju, sa ciljem da svi zajedno, na biciklama, u što većem broju, solidarnom vožnjom, posaljemo poruku podrške svim pacijentkinjama koje prolaze kroz najveću borbu u njihovom životu.

Vožnja podrške: Daj pedalu raku

Datum održavanja: Subota 01.10.2022.

Vreme okupljanja11h

Mesto okupljanja: Plato ispred istočnog ulaza TC Ušće, Novi Beograd

Strat vožnje: 12h

Link biciklističke rute ukupne dužine 6,3km, od TC Ušća ka Hotelu Jugoslavija i nazad: https://ridewithgps.com/routes/40952199

Foto: Ženski centar „Milica”

PODELITE
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Share

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin