Extinction Rebellion Zagreb poziva na Jadranski klimatski kamp 2022.

Extinction Rebellion Zagreb poziva sve zainteresovane da se prijave za prvi hrvatski klimatski kamp – Jadranski klimatski kamp 2022. koji će se održati od 14. do 18. septembra u Njivicama na ostrvu Krk.

Tekst preuzet sa sajta balkangreenenergy.com

Klimatski kamp je prostor okupljanja klimatskih aktivista i aktivistkinja iz Hrvatske i Evrope, i zemalja koje će to tek postati, u malu aktivnu zajednicu kako bismo se povezali, razmenili znanje, veštine i iskustva za masovnu mobilizaciju ljudi u borbi protiv klimatskih promena, navela je organizacija Extinction Rebellion Zagreb.

Prijave su moguće do 31. jula na sledećem .

Extinction Rebellion Zagreb osigurava smeštaj u kampu, dok putne i troškove hrane za vreme kampa snose učesnici. Slobodne donacije za kamp i hranu biće, kako kažu, temeljene na ekonomiji solidarnosti, a pomoći će da se pokrije deo troškova organizacije kampa.

Namera je da se organizovanjem kampa glasno kaže ne prirodnom gasu kao fosilnom gorivu

Potvrda o učešću i detaljnija uputstva biće poslata na e-mail adrese navedene u obrascu do 5. avgusta.

Za sva dodatna pitanje dostupan je mejl xr_croatia@protonmail.com.

Extinction Rebellion Zagreb je naveo da je namera da se organizacijom kampa glasno kaže ne prirodnom gasu kao fosilnom gorivu, novoj gasnoj infrastrukturi i povećanju kapaciteta za uvoz prirodnog tečnog gasa (LNG) u Hrvatskoj, i da se zahteva da se ulaganja planirana u gas odmah usmere u energetsku efikasnost i tranziciju na obnovljive izvore energije.

Tokom kampa biće organizovane radionice o klimatskoj i društvenoj pravednosti, nužnosti sistemskih promena, klimatskoj komunikaciji i klimatskoj anksioznosti, kao i edukacije o otvorenosti pokreta prema marginalizovanim grupama i izgradnji pravednijeg i solidarnijeg društva.

Foto: balkangreenenergynews.com


PODELITE
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Share

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin