Nagradni konkurs – dunavski umetnik 2022

Ukoliko želite da pokažete zašto volite Dunav, podelite svoje znanje o Dunavu, iskoristite ovu priliku da ga još bolje istražite ili upoznate,  ili pak ukažete na problem koji ste primetili onda je ovo prava prilika za vas.
dunavski umetnik

Tekst preuzet sa sajta: mis.org.rs

Pozivamo učenike i učenice iz osnovnih i srednjih škola koje pripadaju slivu Dunava da budu kreatori umetničkih dela i da učestvuju u međunarodnom konkursu DUNAVSKI UMETNIK. Takođe, na konkursu mogu učestvovati deca i mladi koji su članovi udruženja za decu, dnevnih centara ili organizacija civilnog društva.

Ukoliko želite da pokažete zašto volite Dunav, podelite svoje znanje o Dunavu, iskoristite ovu priliku da ga još bolje istražite ili upoznate,  ili pak ukažete na problem koji ste primetili onda je ovo prava prilika za vas. ISTRAŽITE DUNAV I BUDITE KREATIVNI.

UMETNIČKE KATEGORIJE KONKURSA: umetnički rad, kratak video i mapa.

UZRASNE KATEGORIJE KONKURSA: juniori (6 – 11 godina), tinejdžeri (12 – 18 godina)

Kako pripremiti svoj rad?

Umetnički rad i video

Idite do obale reke, idealno bi bilo do Dunava ili pritoke Dunava i tamo napravite ekološko umetničko delo koristeći prirodni materijal koji ste pronašli pored reke. Nakon stvaranja umetničkog dela, napravite nekoliko fotografija i zatim odaberite jednu koja najbonje ilustruje ono što ste zamislili.

U slučaju da se opredelite za video idite do reke, i tamo napravite snimak. Potrebno je da se čuje vaš glas/glasovi i da ispričate, odrecitujete, otpevate ili odglumite ono što želite da prenesete kao poruku video snimka. Dužina snimka ne sme da prelazi 1 minut.

Mape

Istražite sliv Dunava i odaberite koji deo Dunava želite da prikažete na mapi. Potreban vam je papir/karton formata A3 i flomasteri/tempere/bojice. Na mapi možete prikazati zanimljive činjenice o Dunavu, uneti mesta kao što su tvrđave, luke, plaže ili prikazati mesta gde je Dunav zagađen ili prljav. Fotografišite ili skenirajte mapu u boji.

Snimke i fotografije pošaljite nacionalnom organizatoru takmičenja, Mladim istraživačima Srbije, uz popunjen formular sa podacima o radu, autorima i mentorima.

Detalje sa propozicijama učešća na konkursu možete preuzeti ovde.

Prijavu za konkurs možete preuzeti na sajtu Mladih istraživača.

Rok za slanje radova Mladim istraživačima Srbije je 30. septembar 2022. godine do 00:00 časova.

Pitanja, radove i PRIJAVE šaljite na e-mail: dunavski.umetnik@mis.org.rs

Foto: mis.org.rs

PODELITE
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Share

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin