Podržimo opremanje laboratorije i sedišta Centra za fiziku i kosmologiju u Valjevu

U okvru nove kamapanje sa sajta docnacije.rs možete podržati rad Centra za fiziku i kosmologiju u Valjevu.

Preuzeto sa sajta donacije.rs

Mi smo Centar za fiziku i kosmologiju, neprofitno strukovno udruženje, osnovano polovinom 2021. godine, ali zbog situacije sa pandemijom nismo bili u mogućnosti da budemo aktivni koliko bismo želeli, ali smo uspeli da objavimo dva rada i da ih prezentujemo naučnoj zajednici u Srbiji, kao i da uspostavimo posredno prezentovanje na Kolumbija univerzitetu. Trenutno Centar ima 146 aktivnih verifikovanih članova, koji svakodnevno prave pomake u istraživanjima, kao i u popularizaciji nauke.

Pored svakodnevnih aktivnosti Centra u oblasti nauke i obrazovanja na kojima smo angažovani, za manje od dve godine uspeli smo da obezbedimo novi i veći prostor za rad koji je postao neophodan, kao i plac za buduću laboratoriju veličine 1.500 kvadratnih metara i da uradimo asfalt do nje.

Kako bi Centar imao mogućnost da i u narednim godinama doprinosi napretku i novim saznanjima na polju nauke i obrazovanja, potrebno je u potpunosti renovirati sedište (radni prostor) i laboratoriju, koja će se najvećim delom nalaziti ispod zemlje, zbog osetljivosti eksperimenata i opreme. U narednom periodu nam predstoje popravka dela krova, sređivanje podova, krečenje, nabavka potrebnog inventara i opreme za rad. Osim radnog prostora, u sedištu će se nalaziti i kontrolna soba laboratorije, biblioteka, kao i studio za snimanje, u kom će se snimati sadržaji za naučni kanal koji će Centar pokrenuti.

Da bismo nastavili da doprinosimo razvoju nauke, inovacija i obrazovanja u Srbiji, potrebno je da sakupimo 1.479.700 RSD, što će biti iskorišćeno za kupovinu i predviđene radove na laboratoriji i sedištu na sledeći način:

→ Unutrašnji radovi na sedištu i krovnoj izolaciji: 484.700 RSD

→ Opremanje enterijera: 322.000 RSD

→ Spoljašnji radovi na laboratoriji i pomoćnim objektima: 541.000 RSD

→ Računarska, tehnička i inventarska oprema: 52.000 RSD

→ Nabavka knjiga za naučnu biblioteku: 80.000 RSD

Za donatore pojedince smo pripremili sledeće poklone:

Donacija u bilo kom iznosu – biće upisani na stranici „Prijatelji Centra“na našem sajtu (osim u slučaju da se izjasne da to ne žele) i automatskiće postati članovi Centra bez obaveza plaćanja članarine;

Donacije u iznosu višem od 5.000 RSD – biće upisani na stranici “Prijatelji Centra”, postaće članovi i dobiti specijalnu zahvalnicu za doprinos nauci i obrazovanju.

Pored poklona za pojedince, pripremili smo poklone i za pravna lica koja doniraju:

Donacija u bilo kom iznosu – baner sa linkom na stranici “Prijatelji Centra” i logotip na početnoj stranici Centra;

Donacija u iznosuvišem od 20.000 RSD – baner sa linkom i logotip na stranici “Prijatelji Centra” i početnoj stranici sajta, reklamni logotip na velikom panou Centra i specijalnu zahvalnicu za doprinos nauci i obrazovanju.

Donator najviše donacije, bilo da je pojedinac ili kompanija, pored navedenog će dobiti i priliku da bude “kum” laboratorije, odnosno da joj da ime.

Pozivamo vas da podržite rast Centra za fiziku i kosmologiju i da doprinesete njegovoj ulozi na polju obrazovanja i nauke donacijom putem platforme Donacije.rs ili direktnim uplatama na tekući račun Centra.

PODELITE
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Share

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin