Zelena akcija: prijavite se za regionalni aktivistički kamp Klimatopija

Nevladina organizacija Zelena akcija (Friends of the Earth Croatia) poziva mlade iz Hrvatske i zemalja Zapadnog Balkana na „Klimatopiju“, regionalni aktivistički kamp koji će se održati od 10. do 16. septembra na održivom imanju Ekodrom.

Tekst preuzet sa sajta balkangreenenergynews.com

„Brinu te sve vidljiviji znakovi klimatskih promjena i imaš volje aktivirati se? Smeta ti pasiva oko tebe? Dođi na „Klimatopiju“, pravo mjesto za starije, novije i buduće aktiviste i aktivistkinje. Mjesto za učenje, inspiraciju i povezivanje pojedinaca i grupa koje djeluju za klimatsku pravdu”, navela je u pozivu Zelena akcija.

Kamp će se održati na imanju Ekodrom koje se nalazi u naselju Bukovica Utinjska, na 25 kilometara od grada Karlovca. Celo područje je nenaseljeno, s brežuljcima i velikim šumskim površinama koje se protežu do Petrove gore, pa će učesnici kampa  moći da uživaju u prirodi i svime što nudi, uključujući lokalnu organsku i vegansku hranu.

Rok za prijavljivanje (prijavnica) je 15. jul u ponoć. Za više informacija kontakt mejl je dora@zelena-akcija.hr.

Svi troškovi puta, hrane i smještaja od 10. do 16. septembra, kao i trošak studijskog putovanja, u potpunosti će biti pokriveni od strane Zelene akcije. Radni jezik kampa je engleski.

U Zelenoj akciji pozivaju sve one koji imaju  od 18 do 35 godina i dolaze iz Hrvatske, Albanije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Severne Makedonije, Slovenije ili Srbije.

Kamp će, kako ističu u Zelenoj akciji, okupiti tridesetak mladih iz Hrvatske, regiona Zapadnog Balkana i Norveške i pružiti im, kako kažu, priliku da u prekrasnom ambijentu zajedno uče i istražuju šta za njih znači klimatska pravda, kako iskoristiti svoje veštine, talente i interese te postati aktivan deo šireg klimatskog pokreta.

Šta je tema kampa?

Tema kampa je umrežavanje klimatskog pokreta i inovativni klimatski aktivizam, a program će nuditi prostor za diskusije, razmišljanje, zajednički rad te smišljanje strategija, s puno prostora za odmor, druženje i igre.

Stručni tim Zelene akcije i njene Aktivističke grupe, uz norvešku organizaciju mladih „Nature and youth“, preneće učesnicima svoje znanje o klimatskim promenama, planiranju kampanja i akcija, koordiniranju aktivističkih grupa, kao i o stvaranju transformativno vođenih pokreta (leaderful organising).

U sklopu kampa planirano je jednodnevno studijsko putovanje na ostrvo Krk, gdje ćemo posjetiti još jedan primjer organiziranja klimatskih aktivista iz Europe i Hrvatske, kako bismo se dodatno umrežili i isprobali novonaučene vještine!

PODELITE
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Share

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin