Beogradska otvorena škola i USAID zajedno za unapređenje životne sredine

Američka agencija za međunarodni razvoj (USAID) i Beogradska otvorena škola (BOŠ) pokrenuće petogodišnji projekat „Zajedno za životnu sredinu” vredan 5 miliona dolara čiji je cilj unapređenje zaštite životne sredine i biodiverziteta u Srbiji.
projekat zajedno za životnu sredinu boš

Kroz projekat će se raditi na podizanju i ojačavanju kapaciteta upravljača zaštićenih područja, unapređivanju održivih mehanizama finansiranja ovih područja i uključivanju poslovnog sektora i građana u teme životne sredine, zaštite biodvierziteta i čistog vazduha.

Konferencija će se održati u sredu, 22. marta u Beton Hali. Njeni učesnici su direktorka kancelarije za demokratski i ekonomski razvoj USAID-a u Srbiji, Šenli Pinćoti, predstavnik/ca Ministarstva za zaštitu životne sredine u Republici Srbiji i izvršni direktor Beogradske otvorene škole, Milorad Bjeletić.

Na konferenciji će predstavnici javnog, civilnog i biznis sektora razgovarati o značaju ovog projekta, potencijalnim benefitima, preprekama i doprinosima koje mogu pružiti kroz svoju ekspertizu, znanje i delovanje i razmotriti mogućnosti za međusobnu saradnju.

Tokom plovidbe brodom oko Velikog ratnog ostrva biće predstavljen projekat Zajedno za životnu sredinu i vodiće se razgovor o značaju zaštićenog područja za grad, ekosistemskim uslugama, vrstama i staništima. Diskusija učesnika o izazovima i mogućnostima zaštite prirode i životne sredine u Srbije biće fokusirana na zaštićena područja.

Ostali partneri na projektu su Američka privredna komora u Srbiji (AmCham), udruženje ENECA, Međunarodna unija za zaštitu prirode (IUCN), Međunarodna ekološka organizacija The Nature Conservacy (TNC) i Mladi istraživači Srbije (MIS).

PODELITE
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Share

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin