Film “Ja sam žena i radim u sektoru OIE” biće emitovan 10. februara

Kako je biti žena inženjer, kakve predrasude prate devojke koje odluče da karijeru grade u „muškom“ svetu, da li su žene ravnopravne sa muškarcima u sektoru obnovljivih izvora energije – ovo su samo neka od pitanja na koja odgovara film „Ja sam žena i radim u sektoru OIE“.
film obnovljivi izvori energije

Preuzeto sa sajta Oie

Film će biti premijerno emitovan 10. februara na konferenciji „(Zelena) energija je ženskog roda“, koja je deo projekta „Put do većeg učešća žena u sektoru OIE“. Film je realizovan u produkciji Udruženja OIE Srbija uz podršku Ambasade Kanade.

Junakinje filma otkriće kako su odlučile da karijeru grade u sektoru obnovljivih izvora energije, sa kakvim izazovima se suočavaju prilikom projektovanja vetroparkova i održavanja hidrocentrala, ali i šta bi savetovale mladim devojkama koje tek razmišljaju o studijama.

U filmu učestvuju vodeći mašinski inženjer u službi mašinskog održavanja u hidroelektrani Zvornik u EPS Aleksandra Petrović, inženjer elektrotehnike u „New Energy Solutions“ Kamala Mujezinović Šantić, kao i njena koleginica Nikolina Gengo koja radi na poziciji mlađeg inženjera, direktor CEEFOR Nevena Đukić i menadžer Udruženja OIE Srbija Danijela Isailović.

Bez obzira na različite poslove kojima se bave, one svakodnevno dokazuju da znanje, uspeh i rezultati nemaju nikakve veze sa polnom pripadnošću.

Da podsetimo, projekat „Put do većeg učešća žena u sektoru OIE“ sprovodi Udruženje Obnovljivi izvori energije Srbije uz podršku Ambasade Kanade. Cilj projekta je promocija žena koje rade u sektoru OIE kako bi se motivisale mlade devojke da karijeru grade u ovoj oblasti.

Na sajtu možete pogledati trejlere za film „Ja sam žena i radim u sektoru OIE“ koji je snimila Iris video produkcija.

PODELITE
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Share

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin