Hajdučki rastanak

Neformalna grupa hajduci iz Crne bare, u okviru projekta Tehnologija u službi zajednice, je održala događaj uokviru kog su predstavljeni rezultati četvoromesečnog projekta, dodeljene su zahvalnice učesnicima i organizovana je svečanost u spomen kući doktora Dragorada Osećanskog.

Vest je preuzeta sa sajta Koalicije 27 koja prati i doprinosi usklađivanju propisa Republike Srbije sa pravnim tekovinama Evropske unije u oblasti životne sredine i klimatskih promena. Više informacija o radu Koalicije 27 i aktuelnim vestima možete pronaći ovde https://www.koalicija27.org/o-koaliciji-27/.

U okviru projekta Tehnologija u službi zajednice, neformalna grupa Hajduci iz Crne bare, 30. avgusta održala je završni događaj u okviru kojeg je predstavila rezultate četvoromesečnog projekta, dodelila zahvalnice učesnicima i organizovala svečanost u spomen kući doktora Dragorada Osećanskog.

Više od trideset mališana i mladih iz Crne bare, Bogatića i okolnih mesta, okupljenih oko grupe Hajduci i izviđačkog odreda Hajduk podelilo je svoje utiske o održanim radionicama, izletu u postrojenje za preradu bioenergije u Salašu Crnobarskom i svim aktivnostima u kojima su učestvovali tokom leta.

Koordinator grupe, Mića Mišljenović, predstavio je rezultate projekta i pohvalio saradnju sa Mladim istraživačima Srbije, kao i podršku koju je grupa u dva navrata dobila putem programa Snažno zeleno da svoje ideje i inicijative pretoči u konkretne aktivnosti za decu i mlade iz svog kraja.

Potpisan je i Sporazum o saradnji sa udruženjem građana Crnobarski koreni, a najmlađi izviđači položili su i svečanu zakletvu. Simbolično je zasađeno i drvo vrbe u dvorištu spomen kuće doktora Dragorada Osećanskog, koji je svoj nakadašnji dom zaveštao stanovnicima Mačve da se u njemu druže, održavaju razne skupove i manifestacije i neguju kulturu u običaje Mačvana.

Događaju su prisustvovali i predstavnici Mačva info portala.

Projekat Tehnologija u službi zajednice  podržan je u okviru Programa podrške neformalnim grupama za zaštitu životne sredine i održivi razvoj zajednica Snažno zeleno koji sprovode Mladi istraživači Srbije, kroz projekat Zeleni inkubator – razvoj kompetentnog civilnog društva za podršku implementaciji pravnih tekovina EU o životnoj sredini. Projekat sprovodi Beogradska otvorena škola sa partnerima Mladim istraživačima Srbije i Inženjerima zaštite životne sredine, uz finansijsku podršku Evropske unije.

Foto: koalicija27.org

PODELITE
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Share

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin