Konferencija pod nazivom „Obnovljivi izvori energije“

Ambasade nordijskih zemalja u Beogradu (ambasada Norveške, Danske, Finske i Švedske) započele su projekat pod nazivom „Nordijski zeleni projekat - Nordic Green Project“, koji za cilj ima promociju održivog razvoja, obnovljive energije, upravljanja otpadom, reciklažom, bioenergijom i zagađenjem vazduha.
Konferencija

Konferencija pod nazivom „Obnovljivi izvori energije“ u organizaciji ambasada nordijskih zemalja u Beogradu (ambasada Norveške, Danske, Finske i Švedske), biće održana u Naučno-tehnološkom parku u Beogradu u utorak, 15. novembra, u 13:00 časova. Teme konferencije su: obnovljivi izvori energije i druge aktuelne teme.

Događaj će otvoriti NJ.E. Jorn Gjelstad, norveški ambasador, i očekuje se potvrda gospođe Dubravke Đedović, ministarke rudarstva i energetike u Vladi Srbije, dok će predavač biti:

• G-din Tim Bjerkelund iz kompanije Rystad Energy

Gospodin Gunn Vik, direktor, Hydropower and Solar, Norwegian Energy Partners održaće radionice na temu obnovljivih izvora energije sa ostalim uvaženim kolegama.

Ova konferencija je druga od četiri konferencije o „zelenim“ temama koje će biti održane u narednih 5 meseci u Novom Sadu, Beogradu, Čačku i Nišu i svaka od spomenutih ambasada će biti domaćin po jedne konferencije. Konferencije su deo projekta pod nazivom „Nordijski zeleni projekat – Nordic Green Project“ koji za cilj ima promociju održivog razvoja, obnovljive energije, upravljanja otpadom, reciklažom, bioenergijom i zagađenjem vazduha.

Foto: Johny-Goerend na unsplash

PODELITE
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Share

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin