“Look Up” konferencija o zaštiti životne sredine i energetici

Gde je Srbija trenutno kada je u pitanju zaštita životne sredne, i kako da ne sklanjamo pogled sa problema koji dovodi čitavu ekonomiju i budućnost planete u pitanje, diskutovaće se u okviru konferencije “Look up”.
look up

Na Kopaoniku se 7. i 8. decembra 2022. godine održava konferencija „Look up“ koja će se baviti temama energetike, ekologije i zaštite životne sredine. Konferencija će okupiti stručnjake iz oblasti ekologije i energetike, uključujući i profesore Beogradskog univerziteta koji se bave ovim oblastima.

Jedan od ciljeva konferencije je da se traže odgovori na probleme vezane za životnu sredinu i energetiku, u koje, između ostalih, spadaju deponije i nepravilno odlaganje otpada, izvori zelene i obnovljive energije i energetska efikasnost, eksploatacija ruda, i izgradnja spalionica otpada. Osim toga učesnici konferencije baviće se još zelenim inovacijama i kakve su sve njihove uloge, u kojoj meri je u domaćoj privredi prisutan princip cirkularne ekonomije, zelenom gradnjom, mogućnostima za korišćenje E-Mobility koncepta u Srbiji, kao i mogućnostima za korišćenje zelenog vodonika kao goriva.

Svi zainteresovani da prisustvuju Konferenciji mogu da se prijave na ovom linku, a detaljnije informacije o događaju mogu se pogledati u agendi.

Konferencija se održava uz podršku Vlade Republike Srbije, Privredne komore Srbije i kompanije Ringier.

Foto:  Alexa na Pixabay 

PODELITE
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Share

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin