Najava konferencije Žene Srbije u održivoj energetici – liderstvo za energetsku tranziciju

WISE Srbija organizuje konferenciju Žene Srbije u održivoj energetici – liderstvo za energetsku tranziciju, 20. septembra 2023. godine u Dorćol platzu.
energetika

Preuzeto sa sajta Balkan Green Energy News

Konferencija će okupiti članice WISE mreže koju čini više od 200 žena koje se profesionalno bave održivom energetikom, klimatskom akcijom i zelenom ekonomijom.

Konferenciju će svečano otvoriti NJ.E. Ambasadorka Savezne Republike Nemačke Anke Konrad, a na dva panela svoje stavove i vizije izneće 10 govornica.

Povodom predstojeće konferencije, Branislava Jovičić, osnivač WISE Srbija rekla je: „WISE Srbija je prva mreža ove vrste u regionu, a među prvima je i u Evropi i svetu. Trenutno broji 215 žena koje se kroz različite profesije i zanimanja bave temom energetike, klimatske akcije i životne sredine. Radujemo se upoznavanju sa novim članicama, novim rezultatima i uspesima svake od nas.“

Nagrada Liderka energetske tranzicije

Na konferenciji će po prvi put biti dodeljena nagrada „Liderka energetske tranzicije“ za ostvarene izuzetne rezultate u promociji zelene energije.

Nagradu su ustanovili Centar za promociju održivog razvoja i Nemačka organizacija za međunarodnu saradnju GIZ.

Foto: Svecano otvaranje konferencije WISE Srbija, mart 2018. godine

Inicijative vredne podrške

U okviru konferencije biće prezentovani i rezultati novog istraživanja o stavovima, informisanosti i ulogama žena građanki – žena u domaćinstvu i žena u biznisu u procesu energetske tranzicije i primene zelenih tehnologija, prvenstveno solarnih panela i mera unapređenja energetske efikasnosti u njihovim domovima i firmama u kojima su zaposlene ili čije su vlasnice.

Takođe, biće predstavljena publikacija „Uloga žena u domaćinstvu i žena u biznisu u energetskoj tranziciji – inicijative vredne podrške“, urađena na osnovu rezultata istraživanja.

Prisustvo je besplatno za članice WISE Srbija mreže, kao i uz pozivnicu. Kotizacija za druge zainteresovane strane je EUR 100. Potvrdu prisustva možete izvršiti do 18. septembra na sledećem linku.

WISE projekat pokrenut je 2017-2018. godine i sprovodi ga organizacija civilnog društva Centar za promociju održivog razvoja – CPOR u partnerstvu sa Nemačkom organizacijom za međunarodnu saradnju GIZ u okviru projekta “Promocija obnovljivih izvora energije i energetske efikasnosti u Srbiji“ i uz institucionalnu podršku Ministarstva rudarstva i energetike Republike Srbije.

Medijski pokrovitelj događaja je portal Balkan Green Energy News. 

PODELITE
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Share

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin