Nastavlja se velika akcija pošumljavanja SBB fondacije – više od 100.000 sadnica za čistiji vazduh u Srbiji

SBB fondacija je nastavila jednu od svojih najvećih akcija pošumljavanja Srbije pod sloganom „Da šume bude više! Da se lepše diše!“ u okviru projekta „Ne prljaj. Nemaš izgovor!“.
sbb pošumljavanje

Preuzeto sa sajta Advertiser

Od ove zime paralelno se sprovode dve aktivnosti sadnje. Jedna u školama širom Srbije, gde će biti posađeno ukupno oko 1300 sadnica javora, hrasta lužnjaka, graba, belog jasena, mleča i raznog voća, i druga u kojoj SBB fondacija zajedno sa BEFT-om i iz donacija GIZ-a, E3 International, Cifor-Icrafa poklanja gradovima i opštinama 100.000 košarastih vrba.Danas su zasađena stabla u dvorištu osnovne škole „Ujedinjene nacije“ zajedno sa učenicima, direktorkom škole i predstavnicom Društva za zaštitu i proučavanje ptica.

„Akciju pošumljavanja „Da šume bude više! Da se lepše diše!“ smo pokrenuli još 2021. godine, pre svega zabrinuti zbog vazduha koji udišemo. Mi već sedam godina podstičemo društvo na pozitivne promene i ono što je važno učimo decu, na interaktivan i njima prilagođen način, kako da se ophode prema prirodi. Zato su danas oni bili ti koji su posadili stabla u dvorištu svoje škole“, rekla je Jovana Lukić, CSR direktorka United Grupe i SBB fondacije.

„Održavanje zelenila u našoj školi je tradicija i trudimo se da deca ne samo na časovima, već i praktično uče kako se sadi cveće. Ovo je danas bila idealna prilika da sami učestvuju u sadnji drveća i da učine nešto lepo za našu životnu okolinu“, istakla je direktorka osnovne škole, Vesna Radovanović Penevski.

Sa svih 90 škola sadnja je već dogovorena, a SBB fondacija nastavlja da poziva gradove, opštine, organizacije koje imaju kapaciteta da posade hiljadu i više košarastih vrba da se prijave i dobiju najlepši poklon za svoje građane, čist vazduh, zaštitu od erozije, drvo koje poboljšava kvalitet zemlje, ali i dobar energent za grejanje škola ili zdravstvenih ustanova.

PODELITE
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Share

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin