Održana obuka za inspektore zaštite životne sredine Zlatiborskog i Moravičkog okruga

Održana obuka inspektora zaštite životne sredine i predstavnika JLS iz Zlatiborskog i Moravičkog okruga.


Preuzeto sa sajta energetskiportal.rs

U svečanoj sali Gradske kuće Užice održana je obuka inspektora zaštite životne sredine i predstavnika JLS iz Zlatiborskog i Moravičkog okruga, za korišćenje novog softvera i aplikacije kojim će biti omogućena bolja komunikacija i koordinacija između građana, inspektora, nadležnih komunalnih preduzeća i Ministarstva zaštite životne sredine, saopšteno je na sajtu Grada.

Inspektori iz Užica, Požege, Priboja, Čajetine, Nove Varoši, Kosjerića, Prijepolja, Sjenice, Arilja, Bajine Bašte, Čačka, Gornjeg Milanovca, Ivanjice, Lučana, Kraljeva, Vrnjačke Banje, Tutina, Raške i Novog Pazara, ovom prilikom dobili su i mobilne telefone sa instaliranim softverima, nakon čega je usledila  prezentacija rada sistema i obuka inspektora za rad na aplikaciji. Istovremeno su predstavnici JLS obučeni za rad na WEB destkop aplikaciji.

Predstavnici Ministarstva zaštite životne sredine i firme koja je angažovana za vršenje obuke objasnili su da sama aplikacija za sada funkcioniše odlično i da je odziv građana je na visokom nivou.

Kako stoji u saopštenju grada, građani iz svojih lokalnih sredina šalju informacije o problemima sa kojima se susreću a koji su vezani za životnu sredinu, nakon čega inspektori utvrđuju stanje na terenu i dalje postupaju ka Ministarstvu.

Naredni korak je obaveštavanje JLS o potencijalnoj divljoj deponiji, zagađenju okoline ili nekom drugom problemu i utvrđivanje nadležnosti preduzeća koje je dužno da taj problem reši.

Uspostavljanjem ovog sistema biće omogućena bolja komunikacija, ali i brže i efikasnije delovanje, sve u cilju zaštite životne sredine, lepšeg i čistijeg okruženja.

Energetski portal

Foto: Grad Užice

PODELITE
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Share

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin