Oliver Avramoski novi direktor IUCN ECARO kada kancelarija obeležava 20. godina od osnivanja

Regionalna kancelarija Međunarodne unije za zaštitu prirode (IUCN) za istočnu Evropu i centralnu Aziju (ECARO) imenovala je Olivera Avramoskog za novog regionalnog direktora. Avramoski stupa na dužnost u ključnom trenutku kada kancelarija obeležava 20. godišnjicu od svog osnivanja u Beogradu.
IUCN ECARO

Avramoski donosi bogato iskustvo i duboku posvećenost održivom razvoju sa preko tri decenije rada u oblasti zaštite prirode. Njegovo akademsko iskustvo obuhvata znanja i prakse u oblasti životne sredine, zaštite prirode, biologije, ekologije i političkih nauka. Njegova posvećenost i stručnost inspirisala je pozitivne promene u raznim sektorima i oblastima.

“Svojim iskustvom i dubokom posvećenošću očuvanju prirode, Oliver će u velikoj meri doprineti novoj poziciji. Želim mu dobrodošlicu i uverena sam da će, pod njegovim rukovodstvom, IUCN nastaviti da podstiče pozitivne promene u cilju očuvanja prirode i dobrobiti za ljude na Zapadnom Balkanu, u istočnoj Evropi i centralnoj Aziji. Radujemo se budućim postignućima, u saradnji sa našim članicama i regionalnim partnerima,” izjavila je dr Gretel Agilar (Grethel Aguilar), generalna direktorka IUCN-a.

Avramoski se vraća u IUCN ECARO gde je, u periodu od 2015. do 2018. godine, radio kao programski koordinator za zaštićena područja. Na novoj poziciji nasledio je Borisa Erga, koji je, nakon osam godina uzorne službe, prešao na novo radno mesto direktora Regionalne kancelarije IUCN-a za Evropu, u Bonu.

“Velika mi je čast što ću predvoditi IUCN ECARO i što na ovu poziciju dolazim u trenutku kada kancelarija obeležava 20 godina od osnivanja. Radujem se našim budućim poduhvatima, novim inicijativama u oblasti zaštite prirode, jačanju partnerstva i rešavanju ključnih pitanja na temu životne sredine u našem regionu” naglasio je Avramoski.

Oliver Avramoski, novi direktor IUCN ECARO

Tokom karijere, Avramoski je obavljao dužnost višeg koordinatora za grantove u okviru Programa “Prespa Ohrid Nature Trust” (PONT), gde je pokazao izuzetne liderske i koordinatorske veštine, i doprineo zaštiti prirode u Albaniji i Severnoj Makedoniji. Pre imenovanja na najnoviju poziciju, Avramoski je obavljao dužnost načelnika Odeljenja za zaštitu prirode u Nacionalnom parku “Galičica”, gde je rukovodio inicijativama za praćenje biodiverziteta i šumarskim timovima u cilju zaštite ekosistema. Obavljao je ključne dužnosti na raznim projektima za zaštitu prirode, pokazujući duboku posvećenost zaštiti životne sredine i održivim praksama.

Avramoski je doktorirao i magistrirao na Centralnoevropskom univerzitetu na temu nauke o životnoj sredini i politike u oblasti životne sredine. Takođe je diplomirao bioinženjering i magistrirao biologiju na Univerzitetu “Sv. Ćirilo i Metodije” u Skoplju.

Foto: IUCN

PODELITE
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Share

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin