Otvaranje javnog poziva za inovativna rešenja za dekarbonizaciju – Botanička bašta

U Botaničkoj bašti ,,Jevremovac" 7. jula organizovano je otvaranje Javnog poziva za inovativna rešenja za dekarbonizaciju.

Tekst preuzet sa sajta www.energetskiportal.rs

Povodom tradicionalnog japanskog festivala ,,Tanabata’’ u Botaničkoj bašti ,,Jevremovac’’ 7. jula, od 10:30 časova, biće organizovano otvaranje Javnog poziva za inovativna rešenja za dekarbonizaciju, koja doprinose pravednoj zelenoj tranziciji u Srbiji.Ovaj Javni poziv ima za cilj da podrži primenu inovativnih rešenja za dekarbonizaciju privrede i industrije u Srbiji, kao i za prekvalifikaciju radnika i radnica iz sektora koji se baziraju na intenzivnom korišćenju fosilnih goriva. Uz to, Poziv će podstaći jačanje saradnje kompanija iz Srbije sa kompanijama iz Japana i Evropske unije koje primenjuju principe zelenog poslovanja.

Prisutnima će se ovim povodom obratiti NJ.E. Takahiko Kacumata, ambasador Japana u Srbiji, prof. dr Darija Kisić, ministarka za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, Sandra Dokić, pomoćnica ministarke zaštite životne sredine, Maja Matija Ristić, sekretarka Ministarstva rudarstva i energetike i Anas Karman, v.d. stalnog predstavnika UNDP-a u Srbiji.

Ovom prilikom, želje učesnika događaja, ispisane na listićima papira, biće okačene na drvo bambusa, u skladu sa tradicijom japanskog festivala Tanabata koji se proslavlja 7. jula.

Javni poziv za inovativna rešenja za dekarbonizaciju koja doprinose pravednoj zelenoj tranziciji raspisuje se u okviru projekta „Pravedna zelena tranzicija i dekarbonizacija u Srbiji“, koji u partnerstvu sa Ministarstvom rudarstva i energetike i Ministarstvom zaštite životne sredine sprovodi Program Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP), uz finansijsku podršku Vlade Japana.

Izvor: UNDP

Foto: Wikipedia (Zoran Cvetkovic)

PODELITE
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Share

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin