Poseta Ambasadorke Belgije Elicio vetroparkovima

Ambasadorka Belgije u Srbiji, njena ekselencija gospođa Cathy Buggenhout posetila je vetroparkove Alibunar i Malibunar investitora belgijske kompanije Elicio, jednog od članova osnivača Udruženja OIE Srbija.
vetroparkovi

Preuzeto sa sajta Obnovljivi izvori energije Srbije

Ambasadorka se na licu mesta uverila kako funkcioniše najveća belgijska energetska investicija u Srbiji u danu kada je proizvodnja iz energije vetra bila u maksimumu.

U prezentaciji, predstavnici kompanije Elicio su predstavili istorijat ove kompanije koja je već čitavu deceniju prisutna u Srbiji, kao i razvoj projekata Alibunar i Malibunar, vrednosti od 90.000.000 evra.

Predstavnici kompanije Elicio pohvalili su saradnju sa operatorom prenosnog i distributivnog sistema električne energije imajući u vidu da je vetropark alibunar priključen na mrežu kojom upravlja EMS a.d. dok je Malibunar priključen na distributivni sistem električne energije.

Ambasadorka je izrazila divljenje uspehu belgijske kompanije u Srbiji i poželela uspeh u novim projektima koje je kompanija Elicio započela u Pančevu i drugim vojvođanskim opštinama.

Menadžment kompanije Elicio prezentovao je aktuelni status razvoja projekta u Pančevu i izazove sa kojima se kompanija suočava.

Posetu vetroparkovima podržalo je Udruženje Obnovljivi izvori energije Srbije koje neguje izuzetnu saradnju sa Ambasadom Belgije u Srbiji.

PODELITE
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Share

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin