SEOS u utorak održava konferenciju za medije u Nemanjinoj ispred Ministarstva rudarstva i energetike

U utorak 13. septembra  sa početkom u 10:00, SEOS (Savez ekoloških organizacija Srbije) će održati konferenciju za medije ispred zgrade Ministarstva rudarstva i energetike u Nemanjinoj 22-26. Danas su se lideri ekoloških organizacija okupili u Gornjim Nedeljicama i oformili krizni štab za borbu protiv otvaranja rudnika litijuma u Srbiji.

Preuzeto: balkangreenenergynews.com

Evo šta su tim povodom poručili lideri ovog ekološkog pokreta Zlatko Kokanović, Ljiljana Bralović, Dragan Simović: možete pogledati na tviter nalogu Savski nasip:

Savez ekoloških organizacija Srbije saopštio je da se okuplja ispred Ministarstva rudarstva i energetike povodom alarmantnih akcija rudarskih kompanija u Srbiji i rudarsko-geoloških istraživanja uprkos uveravanju aktuelne vlasti da su sve aktivnosti stopirane.

Pored predstavnika regionalnih udruženja članova SEOS-a, na konferenciji će govoriti dr Dragana Đorđević, prof. dr Ljiljana Tomović i Dušan Tufegdžić, kao i predstavnici drugih ekoloških organizacija širom Srbije koje nisu deo SEOS-a, ali čiji je glas usled aktuelnih dešavanja podjednako važno čuti.

Foto: balkangreenenergynews.com

PODELITE
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Share

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin