Sombor dobija aplikaciju za reciklažu otpada

U pitanju je aplikacija koja će omogućiti građanima, koji instaliraju aplikaciju, da jednim klikom na dugme pozovu kompaniju „Cut collecting“ da dođe na njihovu kućnu adresu i odnese otpad na reciklažu

Tekst preuzet sa sajta: energetskiportal.rs

Foto-ilustracija: Pixabay

Sombor će postati jedan od prvih gradova u Srbiji koji će dobiti aplikaciju za prikupljanje otpada za reciklažu. Memorandum o razumevanju potpisali su Ljiljana Tica, zamenica gradonačelnika i predstavnici kompanije „Cut collecting“ doo Novi Sad.

“U pitanju je aplikacija koja će omogućiti građanima, koji instaliraju aplikaciju, da jednim klikom na dugme pozovu kompaniju „Cut collecting“ da dođe na njihovu kućnu adresu i odnese otpad na reciklažu”, navodi se u saopštenju na sajtu grada.

Prikupljaće se plastična ambalaža, limenke i papir, koje je potrebno prethodno selektovati. Prilikom prvog dolaska po otpad, građani će dobiti džakove za naredno razvrstavanje materijala za reciklažu.

Otpad koji je preuzet biće izmeren i na osnovu težine u njihovoj aplikaciji će se upisati odgovarajući broj bodova, a za određeni broj skupljenih bodova dobijaće se nagrada.

U planu je da aplikacija počne sa radom u narednih mesec dana.

Energetski portal

Foto: energetskiportal.rs

PODELITE
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Share

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin