Studenti ETF-a osvojili drugo mesto na najvećem svetskom takmičenju za energetsku elektroniku

Na takmičenju iz oblasti energetske elektronike – International Future Energy Challenge (IFEC) 2021/2022 naši studenti sa beogradskog Elektrotehničkog fakulteta osvojili su drugo mesto.

Tekst preuzet sa sajta Balkan Green Energy News

H-Bridges tim studenata beogradskog Elektrotehničkog fakulteta (ETF) osvoji je drugo mesto u finalu najvećeg svetskog univezitetskog takmičenja iz oblasti energetske elektronike – International Future Energy Challenge (IFEC) 2021/2022.

Tim H-Bridges osvojio je nagradu „The Best Innovative Design Award“, a ujedno i drugo mesto na najvećem svetskom takmičenju u oblasti inovativnih i energetski efikasnih rešenja International Future Energy Challenge 2021/2022. Nagrada, kako je saopštio H-Bridges, dolazi kao kruna dvogodišnjeg rada i nastavak tradicionalno dobrih rezultata koje ovaj tim ostvaruje na ovom takmičenju.

Da podsetimo, pre nekoliko godina H-Bridges je osvojio prvo mesto.

IFEC je najveće svetsko univerzitetsko takmičenje iz oblasti energetske elektronike u organizaciji IEEE, na kojem student iz svih krajeva sveta, predstavljaju svoja inovativna rešenja na unapred zadatu temu. Ovogodišnja tema bila je izrada solarnog invertora snage 1 kW za priključenje solarnih panela na gradsku mrežu.

Tema ovogodišnjeg takmičenja bila je izrada solarnog invertora snage 1 kW za priključenje solarnih panela na gradsku mrežu.

Na projektu se radilo dve godine, a finalna runda takmičenja održana je od 27. do 29.jula na Univerzitetu Tenesi, Noksvil, SAD.

„Na finalnom testiranju, H-Bridges je u konkurenciji sedam univerziteta iz celog sveta pokazao odlične rezultate. Naš prototip je ostvario efikasnost od 92 odsto i od strane stručnog žirija je pohvaljen za jednostavan, a veoma kompaktan dizajn samog uređaja“, saopštio je H-Bridges.

Finalni plasman timova na projektu 2021/2022 je:

Utah State University
University of Belgrade (H-Bridges)
Reutlingen University
Leibniz University Hannover
University of Maryland
University of Connecticut
University of Moratuwa

ETF dobio solarne panele na krovu

U H-Bridges timu kažu da su zadovoljni drugim svime što su postigli, pre svega rezultatom na takmičenju, koje je uvek glavni cilj njihovog rada, ali i činjenicom da je tokom izrade projekta u labaratoriji formirano devet naučnih radova koji su objavljeni i nagrađivani kako na domaćim tako i na međunarodnim naučnim konferencijama.

Uz to, za potrebe testiranja, instalirani su solarni paneli na krov fakulteta, koji će svakako unaprediti uslove za rad studenata i nakon završetka našeg projekta.

H-Bridges se zahvalio svim kompanijama koje prepoznaju kvalitet njihovog rada i pružaju im nesebičnu podršku., kao i Elektrotehničkom fakultetu.

Foto: H-bridges

PODELITE
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Share

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin