Svetski dan turizma na Adi Ciganliji

Na Adi Ciganliji će 25. septembra biti održana prezentacija turističke ponude Ade kao i ponude cele Srbije.
dan turizma

Preuzeto: energetskiportal

Povodom Svetskog dana turzima, na Adi Ciganliji će i ove godine biti organizovana manifestacija koja će se održati 25. septembra, sa početkom u 11 časova.

Grad Beograd, Sekretarijat za privredu i Javno preduzeće „Ada Ciganlija” kao domaćini, uz podršku JKP „Beogradske pijace” i drugih partnera, organizuju ovu prezentaciju turističke ponude Ade, kao i ponude cele Srbije.

Događaj će se održati na prostoru Kamen-grada, gde će biti postavljeni promotivni štandovi izlagača, dok će sa bine biti emitovani promotivni filmovi destinacija, kao i muzički program sa različitim izvođačima.

Izlagači su Turistička organizacija Beograda, Turistička organizacija Vojvodine, Turistička organizacija regije Zapadna Srbija, Dunavski centar za kompetenciju, Muzej iluzija i JP „Ada Ciganlija”, kao domaćin ove manifestacije. Javno komunalno preduzeće „Beogradske pijace” nastupa sa šest izlagača. Takođe, predstaviće se i Nacionalna asocijacija za stare i umetničke zanate i domaću radinost „Naše ruke”, koja će deci i mladima promovisati radionice tradicionalnih i starih zanata, navodi se na zvaničnom sajtu grada Beograda.

Organizatori pozivaju posetioce i učesnike da zajedno obeleže Svetski dan turizma na Adi Ciganliji kako bi poruka o društvenoj, kulturnoj, političkoj i ekonomskoj vrednosti turizma, kao i doprinosu koji ovaj sektor može dati u procesu ostvarenja ideje održivog razvoja, postala još vidljivija.

Ada Ciganlija, predstavlja jedno od deset turističkih atrakcija Beograda, a poznata je po prirodnom ambijentu i brojnim sportsko-rekreativnim kapacitetima.

Energetski portal

Foto: energetskiportal

PODELITE
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Share

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin