U okviru „Dijaloga promena” 21 organizacija otpočela projekte

Učesnici sastanka imali su priliku da razmene iskustva i znanja o značajnim aspektima planiranja, sprovođenja i evaluacije projekta.

Preuzeto: bos.rs

Beogradska otvorena škola, uz podršku delegacije Evropske unije u Srbiji, u okviru podrške organizacijama civilnog društva, organizovala je trodnevni  Inicijalni sastanak. Sastanku su pristutvovale 21 organizacija koje su deo drugog ciklusa projekta “Dijalog promena”.

Učesnici sastanka imali su priliku da razmene iskustva i znanja o značajnim aspektima planiranja, sprovođenja i evaluacije projekta. Poseban fokus stavljen je na komunikacione strategije dobrog projektnog plana kao i  finansijsko upravljanje projektima. Partnerima je  predstavljen program mentorske podrške, koji će sprovoditi Centar za javne politike, jedan od partnera na projektu “Dijalog promena”.

Sastanak su  otvorili   Ekmel Čizmeđioglu, predstavnik delegicije EU u Srbiji, i Milorad Bjeletić, izvršni direktor BOŠ-a. Tom prilikom organizovana je svečena dodela ugovora o partnerstvu u okviru projekta.

Unapređenje života svih građana i rešavanje problema od opštedruštvenog značaja podrazumeva uključenost svih zainteresovanih aktera civilnog i javnog sektora. Proces donošenja i unapređenja javnih politika podrazumeva aktivno učešće civilnog sektora koji pruža tematske ekspertize u određenim oblastima društvenog života. U partnerstvu sa javnim vlastima OCD učestvuju u kreiranju javnih politika za rešavanje konkretnih problema u zajednici identifikacijom prioriteta u stvaranju zakona i propisa po meri građana.

Mentorska i finansijska podrška sprovodi se u okviru projekta “Dijalog promena – podrška reformama kroz saradnju organizacija civilnog društva i javnih vlasti “. Projekat je podržan od strane Delegacije Evropske unije u Srbiji, i biće realizovan u periodu od 2021. do 2023. godine u partnerstvu sa Ministarstvom za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog, Republičkim sekratarijatom za javne politike, Centrom za javne politike EU Univerziteta u Beogradu, Olof Palme Centrom kao i sa Uredom za udruge Vlade Republike Hrvatske.

Foto: bos.rs

PODELITE
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Share

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin